Pir Sultan Abdal Oyunu, İzmir’de Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından hazırlanan Pir Sultan Abdal oyunu, İzmirli tiyatroseverlerle buluştu.

Senaryosunu Erol Toy’un yazdığı ve Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ın yönettiği oyun Konak Belediyesi tarafından İzmirlilerle buluşturuldu. Pir Sultan Abdal’ın İzmir’de ilk gösterimi Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesinde gerçekleştirildi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmirli sanatseverleri kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

Sadri Alışık’ın eşi Çolpan İlhan ve oğlu Kerem Alışık’ın önemli çabalarıyla, tiyatro izleyicilerine her zaman nitelikli oyunlar sunan Sadri Alışık Tiyatrosu, Pir Sultan Abdal oyununun bu versiyonuyla, usta ve bilge bir ismi anmamıza olanak tanıdı. Pir Sultan Abdal, yüzlerce yıldır çok önemli bir halk kahramanı, büyük ozan, donanımlı önder ve bilge kişi olarak kültürümüzde çok değerli bir yer oluşturmuştur. Her türlü haksızlığa, eşitsizliğe, zorbalığa, gericiliğe ve zulme karşı direnişin de önemli bir simgesi olmuştur.’

Kostümleri Faruk Saraç ve Gamze Kuş’a ait olan oyun, ( Pir Sultan Abdal) Cem Özer, (Ballıhan) Melike Öcalan, (Anlatıcı-Ozan) Sadık Gürbüz, (Hızır) Mehmet Çepiç, (Sarı Kadı)-Yusuf Atala, (Kara Kadı)Yıldırım Gücük, Ayhan Anıl, (Sofu Molla) Fuat Onan, (Hacı Boğos) Ergün Demir, (Ali Baba) Tuncer Yenice, (Aşarcı) Barış Koçak, (Ümmühan) Merve Erdoğan, (Kul) Himmet Derviş Tezcan, (Asesbaşı) H.Şener Vurkaya, gibi isimlerin yanı sıra SAKM oyuncuları ile dansçı ve müzisyenlerden oluşan 30 kişilik kadroyla sahnelendi.

SonDakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.