Sahnesiz Tiyatro Günleri Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1. Sahnesiz Oyunlar Buluşma Günleri 8 Ocak Cumartesi günü başlıyor. Dolphin Alışveriş Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı festival ile ilgili AVM’nin zemin katında hizmet veren Yummy Cafe’de dün basın açıklaması düzenlendi. KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Tiyatro Müdürü Hüsniye Akçin, ofis görevlisi Mehmet Ali Açıl, sahne kostüm ve dekor sorumlusu Erhan Demiray ile Dolphin AVM Pazarlama ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Burcu Varlı toplantıda hazır bulundu.

300 oyuncu

Toplantıda konuşma yapan KBT Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, etkinliğin 8 gün süreceğini söyleyerek, “Etkinliğimizde görev alacak olan 18 grup 15 oyun sergileyecek.  Çoğunluğunu çocuk ve genç oyuncuların oluşturduğu gruplar arasında yetişkin oyuncuların görev aldığı ‘HOBİ’ grubu da konuk olarak bulunuyor. 16 Ocak 2011 Pazar günü saat 17. 00’da oynanacak oyunla sona erecek olan ‘1. Sahnesiz Oyunlar Buluşma Günleri’nde 6-45 yaş arası 300 oyuncu sahne alacak. Oyunlar halk ile tiyatroyu buluşturmayı amaçlıyor” dedi.

Herkes gelsin

Oyunların festival boyunca Dolphin AVM de gerçekleştirileceğini belirten Akçin, sözlerini şöyle tamamladı; “Kentimizde mutlaka devlet tiyatrosu bulunmak zorunda.  Bizler önümüzdeki ekim ayı için bu sözü aldık. Büyükşehir Tiyatroları çalışmalarını sürdürebilmesi gelenekselleşmesi için devlet tiyatro ve sahnelerinden destek alınmalıdır. Devlet Tiyatrosu, 80 yıllık deneyimle dünya repertuarı nasıl takip edilir sahne nasıl alınır gibi unsurları öğretecek. Biz etkinliklerimize tüm Kocaeli’yi bekliyoruz”.

Ozgur Kocaeli

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.