Şehir Tiyatroları’nın Yeni Oyunu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İBB Şehir Tiyatroları, Ocak ayında Çığ adlı yeni oyunuyla seyircilerin karşısına çıkıyor. Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Kemal Başar’ın sahneye koyduğu oyun, 26-30 Ocak 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde…

Çığ, 40. sanat yılını kutlayan Tuncer Cücenoğlu’na bir armağan niteliğinde. Yurtiçi ve yurtdışında birçok ödüle layık görülen Tuncer Cücenoğlu’nun oyunları, birçok dile çevrildi ve kırkı aşkın ülkede sahnelendi.

Çığ, yalnızca bir doğa olayının anlatımına dayanmadığı gibi; adeta bir yaşam biçimine dönüşmüş sessizliğin etrafında gelişen, güçlü bir gerçeklik ile temelleniyor. Çevresi dağlarla çevrili bir yerde yaşayan insanlar yüksek sesle konuşamasalar, gönüllerince kahkaha atamasalar da sessizlik içinde esir oldukları yaşamlarını sürdürmeye çabalarlar. Hayatın tüm coşkusunu hissedebilmeleri ve yaşayabilmeleri için sadece üç ayları vardır. Tuncer Cücenoğlu oyunun önsözünde “yalnızca bir doğa olayı değildir Çığ; belki de biz yarattık bu korkuyu beyinlerimizde” diyerek evrensele giden yolda özgür düşüncenin gücünü sorguluyor.

Dramaturgluğunu Özge Ökten’in, müziğini Can Atilla’nın, sahne tasarımını Ayhan Doğan’ın, kostüm tasarımını Canan Göknil’in, ışık tasarımını Murat Özdemir’in yaptığı oyunda; Erhan Abir, Alev Oraloğlu, Sevtap Çapan, Caner Çandarlı, Orhan Hızlı, Nergis Çorakçı, Berrin Akdeniz Kortidis, Zeki Yıldırım, Vildan Türkbaş, Hüsnü Demiralay, Göksel Arslan rol alıyor.

Samanyolu

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.