TRT, Yerel Tiyatro Belgeseli Çekecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

TRT Belgesel Kanalı, Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun belgeselini çekecek. Belgeselde küçük amatör bir topluluğun bir şehrin çehresine olan etkisi irdelenecek.

TRT Sanat Yönetmeni Zühre Saral Gökağaç, yapacakları çalışmayla, küçük amatör bir topluluğun bir şehrin çehresine olan etki ve katkısının neler olduğunu gözlemleyerek belgelemeyi amaçladıklarını söyledi.

Gökağaç, Giresun Gazeteciler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında, çekim hazırlıklarında oldukları belgeselle farklı bir çalışma ortaya koyacaklarını belirterek, ”Küçük bir sahil kasabası diyebileceğimiz nitelikte, büyük şehir imkanlarından yoksun bir kasabada, kişilerin amatör bir tiyatro topluluğu ile insanların karşısına çıkmalarını, heyecan, coşku ve öz güvenlerini tespit etmek ve belgelemek amaçlı bir çalışma yapmak istedik” dedi.

İlçede bulunduğu süre içerisinde, Bulancak Sanat Tiyatrosu oyuncularının çalışmalarında çok özverili olduklarını gözlemlediğini anlatan Gökağaç, ”Kendilerine olan öz güvenleri çok yüksek. Sahnenin önüyle arkasındaki yaşantılarını belgelemek için buradayım. Bu kişilerin günlük yaşantılarından anekdotlarda yer alacak. Sahnede yaşadıkları heyecanı ve birikimi gerçek hayatlarında da kullanıyorlar mı? Kullanmıyorlar mı? Bunu da ele alacağız. Yapacağımız çalışmayla, küçük amatör bir topluluğun, bir şehrin çehresine olan etki ve katkısının neler olduğunu gözlemleyerek belgelemeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmayla güzel şeyler yakalayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Gökağaç, 50 dakika ve tek bölüm olarak yayınlanacak belgesel çekimlerine, Şubatta başlayacaklarını, belirli aralıklarla yapacakları çekimlerin yaklaşık 7 ay kadar süreceğini ifade etti. Gökağaç, belgesel yayın tarihini Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun 25. sanat yılına denk gelen Ocak 2012 olarak planladıklarını kaydetti.
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.