Müjdat Gezen Protesto Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Müjdat Gezen bir televizyon programında Ak Parti seçmenlerine yönelik sözlerinden dolayı AK Parti’li gençler tarafından protesto edildi. Sıraselviler’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi önünde bu sabah yapılan protesto öncesi Sanat Merkezi’ne çok sayıda tehdit ve hakaret telefonları geldiği ifade edildi. Sabah 09.30 sularında polisin MSM’ye “dikkatli olun saldırı olabilir” şeklinde yaptığı uyarıyla içeride çalışmalarını yürüten eğitimciler ve MSM öğrencileri  gergin dakikalar yaşamaya başladı. AK Parti İstanbul İl Geçlik Kolları (AK Gençlik) üyelerinin MSM önünde toplanmasıyla başlayan gerginlik öğrenciler ve eğitimcileri zor durumda bıraktı. Sayıları 50-60 civarında olan Ak Gençlik üyeleri ellerinde dövizler ve sloganlar eşliğinde Müjdat Gezen’i kınayarak basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasının ardından grubun olaysız dağılması ile MSM’deki öğrenci ve eğitimciler binadan çıkabildiler. Görgü tanıkları çevik kuvvetinde olay yerine geldiğini belirtti.

Müjdat Gezen’in Açıklaması Ak Parti’de Tepkiyle Karşılandı

Müjdat Gezen’in bir televizyon programında söylediği “Bir ankette AKP yüzde elli çıkmış. Aslında Aziz Nesin kriterine göre yüzde 60 çıkması lazım” sözleriyle başlayan tartışmalar tepki doğurdu.  AK Parti bu sözleri halka ve partisine hakaret olarak algılayarak kınadı. Bozdağ, içinden çıktıkları toplumu aşağılayan ve ona hakaret edenlerin hiçbir zaman gerçek bir aydın ve sanatçı olamayacağını belirterek, ‘Hiç kimsenin bu ülkede yaşayan hiçbir kimseye hakaret etmek ve sövmek hakkı da değildir, haddi de değildir’ dedi.

Bozdağ’ın açıklaması Ak Gençliği harekete geçirdi. 3 Şubat perşembe akşamı Kanal Türk’te yayınlanan Ters Cephe programında ise tartışma iyice büyüdü. Rasim Ozan Kütahyalı’nın başlattığı tartışmada sinirler bir anda gerildi. Müjdat Gezen’in canlı yayına telefonla bağlanmasıyla başlayan tartışma küfür ve hakaretlerle devam etti.

Ceren Okur / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.