‘Dersim’ Tiyatro Oyunu Cenevre’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İsviçre Alevi Dernekleri Federasyonunun Davetlisi Olarak İsviçre’ye Gelen “canlar Tiyatrosu” İlk Olarak Cenevre’de Sahne Aldı.

İsviçre Alevi Dernekleri Federasyonunun davetlisi olarak İsviçre’ye gelen “Canlar Tiyatrosu” ilk olarak Cenevre’de sahne aldı.

Daha sonra sırasıyla, Basel ve Zürih’de sahne alacak olan Canlar Tiyatrosu “Dersim” isimli oyunları ile izleyenlerin karşısına çıktı.

Kalabalık bir izleyici gurubunun izlediği oyun sık sık alkışlarla kesildi. Sahneye ilk olarak Cenevre Alevi Kültür Derneği Başkanı Selahattin Önder çıktı. Önder ilk olarak Dersim’de hayatlarını kaybedenler için izleyicileri 1 dakika saygı duruşuna davet etti.

Daha sonra derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra sözü İsviçre Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Ateş’e verdi. Ateş, Alevilerin birlikte olmalarının gerektiğini ve bu birlikteliğinde güç getireceğini ve güçlü olacaklarını söylerken, oyunun Dersim’de yaşanan olayları içerdiğini söyledi. Canlar Tiyatrosu, Dersim oyununu yazan Serdar Doğan, Rejisör Cengiz Yamaç, Asistan Pınar Gürkandar dan oluşuyor. Oyuncular ise Halis Eren, Melih Yetkin, Halip Hacı Mustafaoğlu, Caner Yamaç, Mahmut Çotak, Saffet Yürükel,

Engin Aslan, Ertan Tekin ve Nail Yurtsever. Oyun Dersim olaylarını konu ediniyor.

Serdar Doğan, Cenevre’den sonra bu oyunlarını Basel ve Zürih’de de sahneye koyacaklarını söylerken “İsviçre’de yaşayan vatandaşlarımıza Dersim olaylarını hatırlatmanın ve öğretmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

Sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.