GalataPerform’da Şubat Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

GalataPerform Şubat ayında da oyunlar, video gösterimleri, performanslar ve seminerle seyirciyle buluşuyor.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEMEYENLER

Yazan & Yöneten: Burak Yerlikaya

Ardiye Efe Deprem ve Burak Yerlikaya’nın 2010 yılında tiyatro ve sinema dallarında faaliyet göstermek üzere kurdukları bir oluşumdur. Sezona Yeni Metin Yeni Tiyatro yazarlarından Burak Yerlikaya’nın yazıp yönettiği “Geri Dönüştürülemeyenler” isimli oyunla Galataperform’da başlıyorlar. Nüfus patlaması yaşanan ve yaşamsal ihtiyaçların tükenmek üzere olduğu bir dünyada başkanlar ve bilim adamları uzun süren toplantılar sonucunda bir karara varırlar. Oyunda bundan sonra gelişen olaylar anlatılıyor.
7, 21, 28 Şubat Pazartesi
Saat: 20:30
Tam Bilet: 25TL
Öğrenci: 15TL

YAKINDOĞU’DA İHANET

Yazan: Özen Yula
Sahneye Koyan: biriken

Disiplinler arası topluluk “biriken”, çağdaş tiyatronun en önemli yazarlarından Özen Yula’nın “Yakındoğu’da İhanet” oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Özen Yula’nın paranoyadan şizofreniye geçen bir toplumun izdüşümlerini yansıttığı “Yakındoğu” üçlemesinin ilk oyunu olan “Yakındoğu’da İhanet”, Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından oluşturulan “biriken” topluluğunun rejisinde video ve oyuncunun birlikteliği üzerinden sahneye taşınıyor.
10 Şubat Perşembe
Saat: 20:30
Tam Bilet: 25TL
Öğrenci: 15TL

YÜZYILIN AŞKI

Yazan & Yöneten: Yeşim Özsoy Gülan

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun kurucusu Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği yeni tiyatro oyunu “Yüzyılın Aşkı”; 12 Şubat 2011, Cumartesi akşamı saat 20:30’da GalataPerform’da gerçekleşecek prömiyeri ile perdelerini açacak. Geçen yüzyılın Türkiye’sinde 8 değişik zamana giderek, o dönemde yaşadıklarını hayal eden ve birbirlerine kavuşamayan iki sevgili üzerine kurulu oyunda Deniz Celiloğlu ve Sanem Öge rol alıyor. Yurt içi ve yurt dışında, tiyatro alanında özellikle yeni metinler yaratmak konusuna odaklanan Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun yeni projesi “Yüzyılın Aşkı”, geçtiğimiz yüzyıla ve o yüzyılın Türkiye’sine resmi tarihin dışına çıkarak aşk hikayeleri yoluyla farklı bir yorum getirmeyi amaçlıyor.

12, 19, 26 Şubat Cumartesi,
18, 25 Şubat Cuma,
Saat: 20:30
Tam Bilet: 30 TL
İndirimli Bilet: 15 TL

AÇIK SALI

BÖYLE ŞEYLER NEDEN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE OLMAZ?
Yazan & Oynayan: Ayris Alptekin-Nazlı Bulum-Fehime Seven- Sefa Tokgöz-Albina Özden
Yeni Metin Yeni Tiyatro beş genç yazarı Nazlı Bulum, Fehime Seven, Ayris Alptekin, Albina Özden ve Sefa Tokgöz dramaturg Ceren Ercan önderliğinde Büyük Hendek Caddesi üzerinde sürpriz bir sokak etkinliği gerçekleştiriyor.

8 Şubat Salı
Saat: 20:30
Etkinlik ücretsizdir.

“BEN VE NURİ BALA”

Belgesel Film ve Söyleşi
Yönetmen: Melisa Önel

Melisa Önel’in çektiği Altın Portakal ödüllü “Ben ve Nuri Bala”, kadınlık ve erkeklik kategorilerinin dışına taşan feminist aktivist Esmeray’ın hayatı üzerine bir belgesel. Bu film Esmeray’ın tecrübesini, bir beden, coğrafya ve mekana ait olmayı anlamak üzerine çıkılan kişisel bir yolculuk. Film İstanbul’un sokaklarındanKars’ın Eşmeyazı köyüne uzanan hikayesiyle bizi bir yere ait olmanın özlemi ve kimliklerimizi oluşturan koşullar arasında getirip götürür.
15 Şubat Salı saat: 20:30
Etkinlik ücretsizdir..

VİDEO – PERFORMANS  GECESİ

Video sunumları, performanslar ve müziğin bir arada gerçekleşeceği gecede, genç sanatçıların çalışmalarından örneklere yer veriliyor.

“Single Space” – video
Mehmet Sander
1967 Almanya doğumlu Mehmet Sander, dansa 1984’te Geyvan Mcmillen ile İstanbul’da başladı. Eğitimini Londra Çağdaş Dans Okulu, Kaliforniya Eyalet Üniversitesi Long Beach, Harvard Üniversitesi’ nde tamamladı. Dünyaca tanınmış hareket mimarı Mehmet Sander, çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir. “..Hayatta sınırlar olmadığını ispatlamakla ilgili bir şey. Çünkü sınırlar ne kadar zorlanırsa, o kadar da genişliyorlar.” M.S

“ Gölge” – video
Başak Mangör
“Nesnesi olmayan bir gölgenin yansıtılmasıyla oluşturulan tekinsiz mekan, izleyiciyi bulunduğu boyut ve mekanın gerçekliği üzerine bir sorgulamaya yöneltir…” 2010 yılında “Siemens Sanat Sınırlar- Yörüngeler” sergisinde yeralan sanatçı, video/ enstalasyon, yağlıboya çalışmalarına istanbul’da devam etmektedir.

“İçinde(dışında)-Dışında(içinde)” – video
Nazlı Pektaş
“Varoluşun ritmi
yaşama verilen ilk ses içinde
çoğalırken;
burada ya da orada olmak
yaşamın diyalektiğinde
çoğalıyor ” diyen sanatçıya bu videosunda bebeğinin doğmadan önce kaydedilen kalp atışları eşlik etmektedir.

“Kozmik Köşe” – video
Güler Aşık
Videoda kent yaşamı içinde sürüklenip giden hayatlar ve görmezden gelinen yüzler ele alınmıştır. Sosyo-ekonomik kaygıların kentsel karmaşasında yitip giden bireylerin birer manzara unsuruna dönüşmesi an meselesidir.

“Im” – performans
Sezen Tonguz
Hareket, imge ve müziğin birbirinden bağımsız var olduğu ama beraber bir kompozisyon ortaya çıkardığı “im” görüneni ve görünmeyeni, detayı ve geneli algılama biçimlerimize yeni öneriler getirmeye çalışıyor.

2 Şubat Çarşamba
Saat: 20:30
Tam Bilet: 15 TL
İndirimli Bilet: 10 TL

İKİZ
Konsept: Genco Gülan

En son yaptığı performanslarla İstanbul Uluslar arası Tiyatro Festivali’nde (Cadaques) ve işleriyle Contemporary Art Fuar’ında yer alan çağdaş sanatçı Genco Gülan’dan yine şaşırtıcı bir performans çalışması. Seyircilerin tek tek alındığı bu performans etkileşimli özel bir deneyim yaşatıyor.

MAKE ME LAUGH, MAKE ME CRY
Konsept ve Koreografi: Nebahat Erpolat

‘Make me laugh, Make me cry’ Nebahat Erpolat’ın cinsel kimlik ve eğlence endüstrisini sorguladığı performanslarından ikincisi. Bu çizgideki “Rosetta ve Arkadaşlarıyla bir Gece” adlı ilk performansı, sanatçının Türkiye’de yaşadığı deneyimlerinden esinlenmişti ve bu erkek egemen konservatif topluma aykırı duran uzlaşmasız, paradoksal ve karşıt fikirli bir kadın karakteri (Rosetta) üzerine kuruluydu. Sahnede çeşitli müzikal tarzları kullanarak dans eden Nebahat Erpolat kimi zaman canlı, eğlendirici, kimi zaman rahatsız edici olabiliyor. Kimi zaman da beklenmedik sürprizler sunan performansta sonuç eğlence ve çağdaş performans sanatının çizgilerinin iç içe geçtiği bir performans oluyor.

17 Şubat Perşembe
Saat: 20:30
Tam Bilet: 25TL
Öğrenci: 15TL

SEMİNERLER

DİPODA TARTIŞMALARI
DİYALEKTİK İMGE GÖRMEME BİÇİMLERİ SEMİNERİ
Eğitmen: Ali ŞİMŞEK

Nasıl görmeyiz? Beyaz ve pürüzsüz olan iktidarı nasıl örgütler? İmgeler düşünür mü? Siyah-beyaz görme neyi anlatır? Yücenin estetiği nedir? Grotesk ve gotik bir mekanın ideolojik temsilleri, fotoğraf ve sinemadan günümüz likid(akışkan) imgelerine görselliğin sınıfsal bir tarihi yapılabilir mi? Plastik demokratik bir malzeme mi? Kitsch ve Camp estetiği nedir? İzlenimcilik, Dada ve Sürrealizmden günümüz kavramsal sanatına imgelerin sorunlu yapısı. Haiku ve minimalizmden cool fotograflara: Soğuk Görme. Postmodernizm değişecek mi? Ya da imgeler ve ironi?

Diyalektik İmge semineri, sanat tarihinden, göstergebilime; sinemadan fotoğrafa, görsel kültürden görsel ideolojiye, imgelerin bizle ilişkisine odaklanıyor. Seminer aynı zamanda kavram ve proje üretmeye odaklı olacaktır.

NOT: Bütün sunumlar sinevizyon eşliğinde yapılacaktır.
6, 13, 20, 27 Şubat Pazar
Saat: 18:00-20:00
Etkinlik ücretsizdir.

GalataPerform
Adres: Büyük Hendek Cad. No: 21/2 Galata, Kuledibi, Beyoğlu, İstanbul
Tel: 212 243 9991
www.galataperform.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.