GalataPerform’da Şubat Etkinlikleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Temel hedefi çağdaş gösteri sanatları konusunda genç, yeni ve denenmemiş olanı desteklemek olan GalataPerform; 2004 yılından itibaren bu amaç doğrultusunda, düzenli bir şekilde aylık program hazırlayarak, çağdaş tiyatro performansları, oyun okumaları, konserler, video gösterimleri ve açık sohbetler gerçekleştiriyor. Yeşim Özsoy Gülan’ın GalataPerform ile aynı zamanda kurduğu Ve Diğer Şeyler Topluluğu’na ait oyunlara, performanslara ve etkinliklere ev sahipliği yapan mekan; Ve Diğer Şeyler Topluluğu ile birlikte birçok farklı gruba kapılarını açıyor.

GalataPerform, Şubat ayında; Genco Gülan’ın “İkiz” adlı “video-performans-müzik” çalışmasını, Ali Şimşek tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Güncel Sanat Stratejileri (GP SEMİNER!) kapsamındaki “Dipoda Tartışmaları” başlıklı semineri ve “Açık Salı” etkinlikleri çerçevesinde yine ücret alınmadan gösterilecek olan, yönetmenliği Melisa Önel’e ait “Ben Ve Nuri Bala” adlı belgeselfilm gösterimi ile söyleşiyi ilgililerin beğenisine sunacak.

GalataPerform, aynı ay içinde sahnesine 4 oyun birden taşıyacak. “Biriken” adlı topluluğun sahnelediği “Yakındoğu’da İhanet”, Ardiye Tiyatro tarafından sahnelenen “Geri Dönüştürülemeyenler”, GalataPerformGenç grubuna ait ücretsiz olarak gösterilecek “Böyle Şeyler Neden Alışveriş Merkezlerinde Olmaz?” adlıoyunlarla birlikte, prömiyeri 12 Şubat 2011, Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Yüzyılın Aşkı” adlı yenioyun, mekanın sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

GalataPerform ile Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun kurucusu Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yüzyılın Aşkı”; iki sevgilinin, geçen yüzyılın Türkiye’sinde 8 değişik zamanda farklı karakterlerin yaşadıkları, birbirine kavuşamamış hayali aşk hikayelerini anlatıyor. 2008’den beri pek çok başarılı tiyatro projesinde yer alan ve şu sıralar rol aldığı “Kanıt” adlı dizideki başarısıyla dikkat çeken Deniz Celiloğlu ve oynadığı birçok tiyatro oyununun yanı sıra, son olarak “Ejder Kapanı” adlı filmde hemşire rolünde izlediğimiz Sanem Öge rol alıyor.

Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği, Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun yeni projesi “Yüzyılın Aşkı”; 12 Şubat 2011, Cumartesi akşamı saat 20:30’da GalataPerform’da gerçekleşecek prömiyeri ile perdelerini açacak.Oyun; 12 Şubat 2011 tarihinden itibaren; Şubat ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:30’da GalataPerform’da izlenebilecek.

Haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.