Leyla’nın Evi’ne Müthiş İlgi!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro oyunu Leyla’nın Evi’nin galası Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde birbirinden önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapan kitabından sahneye uyarlanan, Tiyatrokare’nin iddialı prodüksiyonu  “Leyla’nın Evi” nın galası Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde birbirinden önemli isimlerin katılımı ile 22 Şubat Salı gecesi gerçekleşti.

Geceye Zülfü Livaneli, Mustafa Sevigen, Murat Han, Atilla Dorsay, Ruhat, Güngör Mengi, Güngör Bayrak, Gülriz Sururi, Erkan Özerman, Nilgün Belgün, Aylin Livaneli, Osman Tan Erkır gibi isimler katıldı.

Oyun sonunda ayakta alkışlanan tüm ekip, özellikle de performansıyla seyircileri büyüleyen Ayça Varlıer oyunun ardından verilen kokteylde piyano eşliğinde konuklara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Galada oyun sonunda duygusal anlar da yaşandı. Geçen aylarda talihsiz bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz oyunun kadrosunda yer alan genç oyuncu Onur Bayraktar, tüm oyuncular ve sahneye çıkan Nedim Saban tarafından  sahneye bırakılan beyaz bir gül ve alkışlarla anıldı.

Oyunun müziklerine de  imza atan, eserin sahibi  Zülfü Livaneli ve Ferhat Livaneli’nin  de finalde sahneye çıkmasıyla seyircileri selamlayan ekip, gecenin finalindeki kokteylde Ayça Varlıer’in süpriz mini konseriyle keyifli dakikalar yaşadı. Piyano eşliğinde şarkılar söyleyen Varlıer konuklardan büyük alkış aldı.

Zülfü Livaneli’nin kendi adına da ilklere imza attığı Tiyatrokare oyunu “Leyla’nın Evi”nde, Livaneli’nin ilk kez bir romanı tiyatroya uyarlandı. Bir çok kez Leyla’nın Evi eserinin sinema filmi ve dizi olması için teklif alan sanatçı Nedim Saban ve Tiyatrokare’de karar kıldı. Oyununun müziklerine de Ferhat Livaneli’yle birlikte imza atan Livaneli, yine ilk kez bu proje için hip hop müzik besteledi.

Leyla’nın karakterinin naifliğini, kırılganlığını Vals’in derin ve içe çeken hazzıyla birlikte izleyicileri hem kaybolan değerlere hem de günümüzün değerlerine doğru çekiyor. Oyunda kuşak çatışmaları; HİP HOP müziklerle kendini gösteriyor. Büyük bir prodüksiyona imza atan Tiyatrokare, Leyla’nın Evi’nde sahne dönüşümleri, muhteşem sinemasal efektler ve filmler, düş sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları ile anlatılıyor.

Celile Toyon, Ayça Varlıer,  Nuri Gökaşan, Volkan Severcan, Halim Ercan,  Melda Gür,  Ethel Mulinas,  Meral Asiltürk, Bahadır Vatanoğlu,  İsmail Karaer  oyunculuklarıyla sahnede hayat bulan “Leyla’nın Evi”nden içeri giren tiyatroseverler bir döneme tanıklık edecek ve unutamayacakları bir deneyim yaşayacaklar.

Medyafaresi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.