Tiyatro Baykuş’tan ‘Vahşi Batı’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro eleştirmenlerinin çağdaş Amerikan oyun yazarları içinde ‘en ilginç ve heyecan verici, büyüleyici ve meydan okuyucu’ olduğu düşüncesinde birleştikleri yazar Sam Shepard’ın yazdığı Vahşi Batı (True West) oyunu Tiyatro Baykuş tarafından Nisan ayında tiyatro severlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Levent Suner’in yaptığı, başrollerinde Burak Sergen, Kerem Atabeyoğlu, Levent Ulukut ve Tülin Oral’ın oynadığı “Vahşi Batı” 1 Nisan itibariyle Duru Tiyatro’da sahnelenecek. Pek çok ülkede kapalı gişe oynayan Vahşi Batı’nın ilk gösterimi, geçen yıl Erkan Bektaş’ın kurduğu Tiyatro Baykuş tarafından 1 Nisan Cuma günü Duru Tiyatro’da yapılacak. Oyun, iki kardeşin, iki insanın, iki yaşam biçiminin karşılaştırıldığı bir hikâyeyi anlatıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Bruce Willis ve John Malkovich gibi Hollywood’un ünlü yıldızlarının da sahne aldığı Vahşi Batı, Aç Sınıfın Laneti ve Gömülü Çocuk ile birlikte bir aile üçlemesinin son halkası.  Amerika’nın içine saplandığı günah batağını anlatan Vahşi Batı, aile dolayımında toplumun uğradığı erozyonun çarpıcı bir göstergesidir. Ünlü yazar, Vahşi Batı’da iki kardeş arasında geçen ve başarısızlıkla sonuçlanan bir dönüşüm öyküsünü anlatır.

Tiyatro Baykuş’un aynı zamanda ikinci oyunu olan Vahşi Batı, 1,8,15 Nisan 2011 tarihlerinde saat 20:45’te Duru Tiyatro’da, 12 Nisan saat 20:30’da Oyun Atölyesi’nde ve 6,13,28,29 Nisan tarihlerinde saat 21:00’da Profilo Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Yazan: Sam Shepard
Çeviren: Yıldırım Türker
Yöneten: Levet Suner
Oynayanlar: Burak Sergen, Kerem Atabeyoğlu, Levent Ulukut, Tülin Oral
Dekor Tasarım: Barış Dinçel
Işık Tasarım: Ümit Eşitmez
Müzik: Çağrı Beklen
Reji Asistanları: Neslihan Aker, Çiçek Acar
Yapım: Erkan Bektaş

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.