Tiyatro Gösterisi İle Termik Santrale Tepki

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bartın merkez Hükümet Caddesi üzerinde sahnelenen tiyatro oyununu Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, belediye meclis üyeleri Bartın Platformu üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar izledi. Tiyatro oyunu sonrasında konuşan Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, “Termik santrali ‘yapacağız‘ diye ısrar ediyorlar. 2001 yılında 20 bin kişi ile mücadele verdik. O zamankinden 26 kat daha büyük, termik santrali yaptırmayacağız.

Bartın gibi bir cennete termik santral kurmak, hangi akla hizmet eder anlamadım. ‘İşçi alacağız, yerli kömürü kullanacağız‘ vaadi ile Çatalağz‘ına kurdular, hiç birini gerçekleştirmediler. İnsanlar Çatalağızı‘ndan evlerini bedava terk etmek adına kaçıyorlar, göçüyorlar. Evimizin değerini yarı yarıya düşürecek; çileğimi, fındığımı, arımı, balığımı tüketecek. Halkımızın suyuna, toprağına zarar verecek termik santral yapmaktan vazgeçsin artık. Kimse bunları korumasın, arka çıkmasın. Bu yanlışın hesabı elbette ki sorulur. Bartın Platformu, 22 Nisan Cuma günü miting yapacak. O gün Bartın‘dan çok güçlü bir ses yükselecek. Hep birlikte ‘hayır‘ diyeceğiz” dedi.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, “Bartın Platformunun bir üyesi olan Bartın Belediyesi kesinlikle termik santrale karşıdır. Zaman zaman Bartın ilini görüyoruz. Bazen nefes alınmakta güçlük çekiliyor. Bartın ilinin 1 yılda yaktığı 22 bin ton kömürü, 1 günde yakacak santral. Daha da ‘santral olsun‘ diyorlar. Bizi bundan istemiyorlar bazıları. ‘Biz davet edilmedik‘ diyerek yalan söylüyorlar. Hele bir parti var, kesinlikle yalan söylüyor. Davet ettik. İnanmayın. Sizlerden isteğim Bartın ilini koruyalım” diye konuştu.

Dikkathaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.