Tiyatro Sahnesine Sahip Olmak İçin Önce Borsacı Oldular

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Taylan Güner ve Emre Coşkun, Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi’ni yeniden dekore ettiler. Ustanın ölüm yıldönümü 17 Şubat’ta da açılışını yaptılar.

Tiyatroya gönül vermiş iki genç Taylan Güner ve Emre Coşkun. Öyle ki tiyatro oyunlarını sergileyebilecekleri bir sahneye sahip olma hayaliyle finans sektörüne girip önce para kazanmanın yolunu bulmuşlar. İki yıl önce de Be Play Grup’u kurmuşlar. Tesadüf eseri tanıştıkları Gazanfer Ündüz’ün, ‘Gönül Ülkü- Gazanfer Özcan Sahnesi’ni önermesi tam da hayallerini gerçekleştirecekleri bir fırsat sunmuş. Harap halde buldukları tiyatroyu boyayıp sular altında kalan bölümleri tamir ettiren ikili Gazanfer Özcan’a ait kostümleri, tekstleri, fotoğrafları ve afişleri düzenleyip tiyatronun bir köşesine bir de müze kurmuşlar.

Sizleri tanıyalım mı?

Taylan Güner: Çukurova Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunuyum. Ekonomi okudum. Asıl işim borsa, broker’lık yapıyorum. Oyunculuk da devam ediyor.

Emre Coşkun: Ben de Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunuyum. Devlet tiyatrolarında oyunculuk yaptım. Sonra ekonomi dünyasına girdim. Yatırım danışmanlığı ve broker’lık yaptım.

‘Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi’ni açma fikri nasıl oluştu?

T. Güner: Sahnemiz olmadığı için farklı yerlerde oyunlarımızı sergiliyorduk. Bir sinema filminde Gazanfer Özcan’ın damadıyla tanıştık. Sahne aradığımızı söyleyince Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü Sahnesi’ni önerdi.

E. Coşkun: Tek yapmak istediğim tiyatroydu. Çaycılık yapmak bile broker’lık yapmaktan daha cazip gelmişti.  Tiyatroyu açabilmek için belki de pazarcılık bile yapardım.

Burayı ilk aldığınızda nasıldı?

T. Güner: Kapalı kaldığı dönem her gelen bir şeyler alıp götürmüş. Su bastığı için rutubet oluşmuştu. Rahmetliden kalan tekstleri, fotoğrafları doğal haliyle bıraktık.

E. Coşkun: Açılış gecesi sevenlerinin huzurunda Gazanfer Özcan’a önümüzdeki sene burayı Gazanfer Özcan Kültür Merkezi yapacağımızın sözünü de verdik.

Nasıl bir merkez olacak?

T. Güner: Konservatuara hazırlanan, ekonomik gücü olmayan öğrencileri yetiştireceğiz. Dört yıllık eğitim masraflarını karşılayacağız.

Gönül Ülkü Özcan çok mutlu

Daha önce Abdullah Şahin ve Yıldız Kenter’in istediği tiyatro Taylan Güner ve Emre Coşkun’a nasip olmuş. Bu işe kendileri de şaşan ikili tiyatronun bulunduğu plazanın yöneticisine  ‘Bunca isim varken bize niye verdiniz’ diye sorunca ‘Gençsiniz, heyecanlısınız.  Diğerleri gelseydi rahmetlinin burada yaptığı hiçbir şey kalmayacaktı’ cevabını almış. Bize kısmet oldu diyen ikili ‘Gönül Ülkü Özcan da tiyatronun açılmasıyla çok mutlu oldu ve sonuna kadar yanımızda olacağını ve ne zaman istersek arayabileceğimizi söyledi’ diyor.

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.