En Çok Tiyatro Benim Dönemimde Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisinin tiyatrolara karşı duyarsız olmakla eleştirildiğini ifade ederek, ”55 yılda açılan tiyatro sayısından fazla tiyatro açıldı benim dönemimde, bu ülkede” dedi.

Bakan Günay, 35. Turizm Haftası açılışını İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünde gerçekleştirdi.

Günay, açılışta yaptığı konuşmada, 35. Turizm Haftasını 35 plakalı ilde açmanın sevincini ve onurunu yaşadığını dile getirdi. Göreve geldiği günden bu yana Türkiye’nin turizmde büyük mesafeler aldığını vurgulayan Günay, şöyle konuştu:

”Dünya 2009 yılında büyük ekonomik kriz yaşadı. Turizm geliri ve turist sayısı azaldı. Bu krizle başa çıkmayı becerebilen ender ülkelerden biri de Türkiye oldu. 2007-2008’de 23 milyon telaffuzundaydık, 2010 yılını 28.5 milyon ile geride bıraktık. 2003 yılında Türkiye’nin turist sayısını 13 milyonla almıştık. Hedefimiz 13 yıl sonra Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’ye en az 50 milyon insan gelecek ve 50 milyar dolar kazanacak. Dünyada ekonomide ilk 10’a girmeyi hedefledik, turizmde şu anda 7. sıradayız. Önümüzdeki yıllarda ilk 5’e girmeye çalışacağız.”

Türkiye’de 2001 yılının ”KKTC Yılı” ilan edildiğini anımsatan Günay, KKTC’ye turizmde de öncelik tanıdıklarını ve vatandaşların Türk parası kullanabilecekleri, pasaportsuz ve vizesiz ulaşabilecekleri yavru vatana gidebileceğini söyledi.

-TİYATRO TEPKİSİ-

Tiyatro Festivali açılışını gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Günay, kendisinin tiyatrolara karşı duyarsız olmakla eleştirildiğini ifade ederek, ”Tiyatrolara karşı duyarsız olmakla eleştirilen bir bakanım ben bugünlerde. 55 yılda açılan tiyatro sayısından fazla tiyatro açıldı benim dönemimde, bu ülkede. Devlet Tiyatrosu sahnesi. 1948’den 2003’e kadar 24 sahne açılmış. Ben 2007’nin sonundan bugüne kadar 25 sahne açtım. Bunun 4’ü İzmir’de. İstanbul’da, Ankara’da da var. Çorum’da da var, Elazığ’da da var” dedi.

Kütüphane Haftası açılışını 2000 yıllık Celsus Kütüphanesi’nde yaptığını belirten Bakan Günay, bu şansı dünyada çok fazla Kültür Bakanının yakalayamayacağına işaret ederek, ”Bunun için hem Yüce Yaradan’a, hem de Mustafa Kemal’den başlayarak bağımsızlığımızı hediye eden herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.