Devlet Tiyatroları’ndan Bahar Oyunları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları Mayıs ayı boyunca 10 bölgedeki 20 yerleşik sahnesinin yanı sıra 9 yerleşik turne sahnesi ile 26 turne sahnesinde 54 değişik oyunla 349 temsil verecek.

Devlet Tiyatroları Mayıs ayı boyunca 54 değişik oyunla 349 temsil verecek. Devlet Tiyatroları’nın 10 bölgedeki 20 yerleşik sahnenin yanı sıra 9 yerleşik turne sahnesi ile 26 turne sahnesinde gerçekleştireceği Mayıs 2011 temsil programına göre, Ankara Devlet Tiyatrosu Büyük Tiyatro’da, “Genç Osman” 1, 10, 13, 15 Mayıs tarihlerinde, “Kerbela” 3, 6, 8 Mayıs tarihlerinde seyirciyle buluşacak. 17 Mayıs Salı günü ise Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı “Cumhuriyetin İlk Sedası” temsil edilecek.

Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde, 1, 3, 6, 8 Mayıs tarihlerinde “Benim Tatlı Meleğim”, 3-7 Mayıs tarihleri arasında “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu”, 10-14 Mayıs tarihleri arasında ise “Fosforlu Cevriye” müzikali izlenebilecek.

Şinasi Sahnesi’nde çocuk oyunu “Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay?” 1 ve 3 Mayıs tarihlerinde, “İçlerinden Hangisi” adlı oyun da 3-7 Mayıs tarihleri arasında sahnelenecek.

Küçük Tiyatro’da 1, 3, 5, 8, 10, 12, 15 Mayıs tarihlerinde “Keloğlan-Keleşoğlan”, 3-14 Mayıs tarihleri arasında da “Sönmüş Yıldızlar” adlı oyun temsil edilecek.

Akün Sahnesi’nde çocuk oyunu “Camdan Kalp” 1, 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde, “Rab Şeytana Dedi ki” 3 ve 7 Mayıs tarihlerindei “Bir Delinin Hatıra Defteri” ise 10 ve 14 Mayıs tarihlerinde izlenebilecek.

Altındağ Tiyatrosu’nda, “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun” 1-8 Mayıs, “Haydi Karına Koş” 10-15 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek.

İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde, “Boğaçhan” adlı çocuk oyunu 3, 6, 10 ve 13 Mayıs tarihlerinde, “Yastıkadam” ise 4, 5, 7, 11, 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde seyirciyle buluşacak.

Stüdyo Sahne’de, “İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar” 1, 3, 6, 8, 10, 13 ve 15 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek.

Oda Tiyatrosu’nda, “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” 3-7, “Krem Karamel” ise 10-14 Mayıs tarihleri arasında temsil edilecek.

-İSTANBUL-

İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Salon 1’de, ” Ölümü Yaşamak” 1 Mayıs Pazar günü, Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları’ndan Onbir Tablo”su 3-7 Mayıs, “Ölüleri Gömün” adlı oyun ise 10-15 Mayıs tarihlerinde izlenebilecek.

Cevahir Salon 2’de, “King Kong’un Kızları” 3-7 Mayıs tarihleri arasında, çocuk oyun “Suçlu Avcısı Sam Smith” 8 Mayıs Pazar günü, “Karanlık İşler” 11-14 Mayıs tarihleri arasında, bir başka çocuk oyunu “Herkes Sihirbaz Olacak” ise 15 Mayıs Pazar günü sahnelenecek.

Üsküdar Tekel Sahnesi’nde, 1 Mayıs Pazar günü “Bedensiz Kadın”, “Birdy” adlı oyun ise 3-8 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek.

Küçük Sahne’de, “Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk” 3-8 Mayıs tarihleri arasında, “Bedensiz Kadın” adlı oyun da 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde temsil edilecek.

Küçük Çekmece DT Sahnesi’nde, “Ne Dersin Azizim ?” 1 Mayıs Pazar günü, “Beğendiğiniz Gibi” 5-8 Mayıs tarihleri arasında, “Kadın Sığınağı” adlı oyun ise 12-15 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek.

Ahmet Mithat Efendi Kül. Mrkz. Feridun Karakaya Sahnesi’nde de çocuk oyunu “Herkes Sihirbaz Olacak” 1 Mayıs Pazar günü temsil edilecek.

-İZMİR-

İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde, “Henry Ve Alice’in Gizli Yaşamı” 3-14 Mayıs tarihleri arasında, çocuk oyunu “Edi’nin Annesi Nerede” Konak Melek Ökte Sahnesi’nde 3, 4, 5, 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde küçük sanatseverlerce izlenebilecek.

-BURSA-

Bursa Devlet Tiyatrosu AVP Sahnesi’nde, “Fırtına” 1, 3 ve 8 Mayıs, çocuk oyunu “Kahraman Karınca” 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde, “Özgürlük Oyunu” 7 Mayıs Cumartesi günü, “Gönül Avcısı” 10, 11, 12 Mayıs, “Bu Da Benim Karım” adlı oyun ise 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek.

-TRABZON-

Trabzon Devlet Tiyatrosu 2-15 Mayıs tarihleri arasında “12. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında Trabzon Devlet Tiyatrosu “III. Richard”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Profesyonel” ve “Vahşet Tanrısı”, Van Devlet Tiyatrosu “Çıplak Kral”(Çocuk Oyunu), Ünver Oral “Karagöz Gösterisi”, İspanya “Andre &Dorin”, Hollanda “Çizgideki Sihir” ve “Dans Atölyesi”, Çin “Beyaz Yılan”, Endonezya “Bhishma’nın Direnişi”, ABD “Spolin Atölyesi”, Macaristan “Don Perlimplin” ve “Belisa’nın Bahçede Sevişmesi”, Rusya “Orman Cini”, Norveç “Kutup Sesleri”, Romanya “Soğuk Çocuk”, Polonya “Jeppe”, Ekvador “Hoşça Kal Santiago” adlı oyunları temsil edecek.

-ANTALYA-

Devlet Tiyatroları “2. Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali” ise 17-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ankara Devlet Tiyatrosu “Memleketimden İnsan Manzaraları”, “Genç Osman” ve “Bir Delinin Hatıra Defteri”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Temiz El”, İtalya “Studdio Festi”, Küba “Ecos Flamenko”, Slovakya “Balo Salonu”, Şili “El Crimen Del Curo Tato”, İsrail “Kalbimi Uçur”, İtalya “Troyalı Kadınlar”, Almanya ise “Cesaret Ana” adlı oyunları sanatseverlerle buluşturacak.

-ERZURUM, KONYA, ELAZIĞ, GAZİANTEP, SAMSUN, RİZE-

Erzurum Devlet Tiyatrosu “Özgürlüğün Bedeli”ni 5, 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde, Konya Devlet Tiyatrosu “Orkestra”yı 3-11 Mayıs, “Hangi Karını Seçeceksin?” adlı oyunu ise 12, 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde sahneleyecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu AKM Sahnesi’nde, çocuk oyunu “Sihirli Keman” 4 ve 11 Mayıs, “Murtaza” 5, 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde, “Gulyabani adlı oyun ise 12, 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde temsil edilecek.

Çocuk oyunu “İki Kova Su”, 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde Gaziantep Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde ise Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde temsil edilecek. “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” ise 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde Gaziantep Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde de Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde olacak.

“Matruşka” adlı oyun Elazığ Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde 4 ve 5 Mayıs, Malatya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde ise 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde temsil edilecek.

Özgürlük Oyunu” da Elazığ Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde “11 ve 12 Mayıs, Malatya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde ise 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde izlenebilecek.

Samsun Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde “Kadın ile Memur” 3 ve 4 Mayıs, çocuk oyunu “Suçlu Avcısı Sam Smith” 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek.

Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde “Karanlık İşler” 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde, “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun” adlı oyun da 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde temsil edilecek.

Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi’nde “Edi’nin Annesi Nerede” 17 Mayıs Salı günü küçük sanatseverlerce izlenebilecek.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Sahnesi’nde ise “Profesyonel” adlı oyun 5 Mayıs Perşembe günü, çocuk oyunu “Fırtına” da 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde Rize Karacabey’de sahnelenecek.

haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.