Artı 2011 Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – Tiyatro mekanlarının arasına yeni katılan Mekan ARTI, Tiyatro ARTI’nın düzenlediği festivale ev sahipliği yapıyor. Festival, 7 Mayıs günü sokakları Üftade’nin de adını verdikleri “Üftade Çocuklarıyla Pandomim” gösterisi ile başlayacak. Topluluk, çocuklar için gösteri yapmanın bir adım ötesine geçip, çocuklara pandomim öğretmeyi hedefliyor.  12 Mayıs’a kadar sürecek programda çeşitli tiyatro oyunlarının yanı sıra “Toplumsal Bellek Platformu” adlı söyleşide Türkiye’deki faili meçhul cinayetler hakkında konuşmalar yapılacak. Festivalin son oyunu Tartuffe,  Zihinsel Engelliler Tiyatro Topluluğu tarafından oynanacak.

Tiyatro ARTI diyor ki;

“Tiyatro ARTI’nın düzenlediği Mekan ARTI’nın ev sahipliği yaptığı ARTI 2011’e sizler de katılın, birlikte üretelim!

İstanbul yeni bir festivale daha ev sahipliği yapıyor. Tiyatro Artı’nın yürütücülüğünü üstlendiği ARTI2011 festivali her yıl farklı bir konseptle düzenleniyor. “Sanata artı” fikriyle yola çıkan Tiyatro Artı bu festivalde her disiplinden sanat eserine ve çalışmaya yer veriyor.

Mekan Artı’da yer alacak festivalin bu yılki sloganı “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum.” Artı 2011 farklı disiplinlerden çalışmaları bu konsept altında birleştirerek disiplinlerarası olma özelliği taşıyor. Kukla gösterileri, söyleşiler, oyunlar bu festival eşliğinde görmezden, duymazdan, bilmezden geldiklerimizi bize göstermeyi amaçlıyor.

Gündelik hayatın telaşesinde farkında olmağımız görmezden geldiğimiz, duyarsızlaştığımız, belki de kaçtığımız konular “Artı 2011-Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum”la su yüzüne çıkıyor. 7-12 Mayıs 2011 tarihleri arasında duyarsızlaştırıldığımız her şey Mekan.Artı sahnesinde…”

Festival Programı
7 Mayıs Cumartesi
– 18:00 İ.Ü DEVLET KONSERVATUARI– PANTOMİM Bölümü
Sanatçıları – “Üftade Çocuklarıyla Pantomim”

8 Mayıs Pazar
– 19:00 Tiyatro. ARTI— Katletme Üzerine Bir Oyun Denemesi
– 20:30 Tiyatro. ARTI— Katletme Üzerine Bir Oyun Denemesi

9 Mayıs Pazartesi
– 20:30 Halide Eşber – Son Yarım Saat

10 Mayıs Salı
– 19:00 TOPLUMSAL BELLEK PLATFORMU—SÖYLEŞİ –
Türkiye’nin Fail-i Meçhul Bırakılan Siyasi Cinayetleri* (ücretsizdir.)

11 Mayıs Çarşamba
– 20:30 Tiyatro.ARTI—Ölüm ve Kız
12 Mayıs Perşembe
– 20:00 Zihinsel Engelliler Tiyatro Topluluğu (ZET) – Tartuffe

Bilet Fiyatları:
Tam : 15
İndirimli: 10

Detaylı bilgi için: iletisim@tiyatroarti.net
0212 224 57 56
0554 448 21 88

www.tiyatroerti.net

www.mekanarti.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.