Romen Çağdaş Dansı İstanbul'da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Romen çağdaş dansının en önemli isimlerinden Cosmin Manolescu 25 Ağustos – 5 Eylül arasında Bedenin Politikaları projesini gerçekleştirmek üzere İstanbul’da olacak. Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi’nin desteğiyle, Gabriela Tudor Vakfı’nın (Bükreş) yardımıyla ve Yıldız Teknik Üniversitesi Modern Dans Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan proje süresince, Cosmin Manolescu Talin Büyükkürçiyan, Erdem Gündüz, Bahar Temiz ve Esra Yurttut ile çalışacak.

Cosmin, ayrıca, 26 Ağustos’ta Taksim Sıraselviler’deki Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi’nde bir sunum yapacak. DANCE RO – Romen Çağdaş Dansının Bugünü isimli sunumda günümüz Romen dansının yanı sıra AB Kültür Fonu destekli, Cosmin Manolescu’unun yöneticiliğini yaptığı “E-MOTIONAL Bodies & Cities” projesi de anlatılacak. Avrupa’da hareketlilik ve sanatsal değişim sağlamayı hedefleyen, ÇATI Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği’nin ortak olduğu proje Türkiye’den çağdaş dans profesyonellerinin (sanatçılar, yöneticiler, akademisyenlerin) katılımına açık.

İlk başvuru 31 Temmuz’da sona erse de önümüzdeki dönemde yeni başvurular açılacağı için fondan yararlanmak ve bilgi almak isteyen herkes sunuma bekleniyor. E-MOTIONAL Bodies & Cities ile ilgili genel bilgiye buradan ulaşılabilir: http://www.e-motional.eu/files/emotional_mf_call.htm.

DANCE RO – Romen Çağdaş Dansının Bugünü ve E-Motional Bodies & Cities Sunumu
26 Ağustos 2011 Cuma
Saat 19:30

Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, Sıraselviler Cad. No: 21 Taksim

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.