Antik Roma Tiyatrosuna Özel İdare Koruması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uzun zamandır kaderine terk edilen İznik Antik Roma Tiyatrosuna İl Özel İdaresi tarafından temizlik ve güvenlik amaçlı maddi kaynak aktarılma kararı verildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel tarafından geçtiğimiz cuma günü İznik ilçesinde bulunan tarihi Antik Roma Tiyatrosunun son hali görüntülenerek, Bursa Valisi Şahabettin Harput’a iletildi. Vali Harput’un verdiği talimatla İl Özel İdaresi tarafından maddi ödenek çıkarılarak tiyatronun temizliği ve tel örgülerle güvenliği sağlanmasını istedi. Özel İdare tarafından da tarihi yapının bir daha zarar görmemesi için güvenlik görevlisi bulundurulacağı açıklandı.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel İznik Antik Roma Tiyatrosu diye bilinen yapıyla ilgili olarak zaman zaman yerinde incelemeler yapıldığını ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün elemanları incelemeler yaptığını ama bugüne kadar da bu haliyle geldiğini söyledi. Demirel, “Sayın Valimizle birlikte çeşitli görüşmeler yaptık ve buraya öncelikle bir ödenek temini ve daha sonrada güvenliğinin sağlanması ve kazı çalışmalarının da daha sonra devam etmesi şeklinde bir görüş birliğine varıldı. Konuyla ilgili İznik Kaymakamı ile gerekli görüşmeler ve yazışmalar yapıldı ve orasıyla ilgili gerekli maliyet unsurunu oluşturan konular acilen sonuçlandırıldı. İl Özel İdaresi kaynağıyla orasının öncelikle çok çabuk temizlenmesi güvenlik amaçlı etrafının tel örgüyle çevrilmesi çalışmaları yapılacaktır. Bu çalışmaların yapılması aşamasında uzmanlar gerekli çalışmaları yapacaklar maddi kaynak il özel idaresi tarafından sağlanacak, orası bu kötü görüntüden kurtulmuş olacak daha sonraki kazı çalışmaları yine İl Özel İdaremiz desteğiyle yürüyecektir” dedi.

Haberturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.