Dans Festivali Biter 'Gösteri Devam Eder'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali iDANS, Jerome Bel’in koreografisi “The Show Must Go On” ile sona eriyor.

Dünyaca ünlü Fransız koreograf Jerome Bel’in bu sene 10. yaşını kutlayan koreografisi “The Show Must Go On”, İstanbullu yeni kadrosuyla iDANS’ın kapanış gösterisi olarak 22 ve 23 Ekim akşamı saat 20.30’da Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

ENERJİK VE MİZAHİ

Dünyanın dört bir yanını turlamış olan gösteri, başka yerel versiyonlarla da sahneye kondu ve 2005’te Jérôme Bel’e New York Bessie Ödülü’nü kazandırdı. Mizahi boyut da taşıyan bu enerjik gösteride sahne alacak yirmi beş katılımcıya The Police’ten Tina Turner’a, Celine Dion’dan The Beatles’a kadar geniş bir yelpazeden seçilmiş, satış rekorları kıran 19 hit parça eşlik edecek. Ayrıca gösterinin Türkiye versiyonu çeşitli sürprizler barındırıyor. Seyircisini elinden tutup bir performansçıya dönüştüren Jérôme Bel’in sorgulamaları, gösteriyi eğlenceli olduğu kadar zihin açıcı bir tecrübeye dönüştürüyor.

PROFESYONEL VE AMATÖR KARMASI

Gösterinin İstanbul versiyonunu Henrique Lopez ve Dina Ed Dina, Bilgi Üniversitesi’nde Performans Sanatları öğrencisi Cemil Can Yusufoğlu asistanlığında hazırladı. Sahnede 19 yaşından 61 yaşına kadar, farklı meslek gruplarından 25 kişi görev alacak. Ekipte İDOB’un eski baş balerini Serap Meriç, Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü öğretim üyesi koreograf Tuğçe Tuna ve çağdaş dans koreografı İlyas Odman gibi profesyonel isimlerin yanı sıra dans sanatlarıyla amatör olarak uğraşan isimler de yer alıyor.

Haber Turk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.