İsmet Küntay Ödülleri Sahiplerini Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

36. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri, Bakırköy’deki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende, Hakkari’deki hain saldırıda şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan seçici kurul başkanı Hayati Asılyazıcı, acılara rağmen hayatın devam ettiğini ve bu tip saldırıların toplumsal yaşamı etkileme amacı güttüğünü söyledi.

Asılyazıcı, bu nedenle yaşamın gereği olarak tüm etkinlikleri sürdürmek zorunda olduklarını, toplumun yaşam soluğunun sanatla gerçekleşeceğini kaydetti.

Bu yıl İsmet Küntay Tiyatro Ödüllerinin 36’ncı kez sahiplerine takdim edildiğini anımsatan Asılyazıcı, ”Bir tiyatro insanının, İsmet Küntay’ın Türk tiyatrosuna getirdiği oyunların izlerini hiçbir zaman unutmuyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, seçici kuruldaki Hayati Asılyazıcı, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan ve Nadide Küntay’ın değerlendirmesi sonucunda, 2010-2011 tiyatro döneminde yerli yazarlar tarafından kaleme alınan ve sanatseverlerle buluşan eserlere layık görülen ödüller sahiplerine takdim edildi.

”En İyi Oyun Yazarı Ödülü”, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ”Kadın Sığınağı” adlı oyunla Tuncer Cücenoğlu’na, ”En İyi Yönetmen Ödülü” ise aynı oyunun yönetmeni Serpil Tamur’a layık görüldü.

”Ey İyi Yapım Ödülü” kategorisinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sergilenen ve Özen Yula’nın yazdığı, Nurullah Tuncer’in sahnelediği ”Dünyanın Ortasında Bir Yer” adlı oyun ödüle değer görülürken, ”En İyi Sahne Tasarımı” ve ”En İyi Işık Ödülü” Nurullah Tuncer’e, ”En İyi Kadın Oyuncu Ödülü” de aynı oyunda ”Ahten” rolünü üstlenen Esra Ronabar’a verildi.

İstanbul Devlet Tiyatrosunda sergilenen ve Mahmut Gökgöz tarafından yazılıp yönetilen ”Pir Sultan Abdal” adlı oyundaki ”Pir Sultan Abdal” rolünü canlandıran Okday Korunan ise ”En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü aldı.

”En İyi Kostüm Ödülü”ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sergilenen ve Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği ”Surname” adlı oyundaki maske, kukla, kostüm tasarımı ile Candan Seda Balaban, ”En İyi Müzik Ödülü”ne aynı tiyatroda sahnelenen, Yonca İnal Eğilmezbaş’ın yazıp yönettiği ”Biri Hiçbiri ya da Hepsi” adlı oyundaki müzik tasarımıyla Deniz Noyan, ”En İyi Dramaturg Ödülü”ne Tarık Günersel, ”İsmet Küntay Özendirme Ödülü”ne ”Fatih’te Son Tango” oyunundaki ”Muazzez” rolüyle Selvi Orakoğlu, ”İsmet Küntay Jüri Özel Ödülü”ne de ”Medeni Hali Kadın” adlı oyun değer görüldü.

”İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü”ne, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı, William Wharton’un aynı adlı eserinden Naomi Wallace tarafından oyunlaştırılan, Atilla Şendil’in sahneye koyduğu ”Birdy” isimli oyun ile Atilla Şendil layık görülürken, ”İsmet Küntay Onur Ödülü” de Kenter Tiyatrosu’nun kurucusu usta tiyatro oyuncusu Yıldız Kenter’e değer görüldü.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, tiyatro oyuncuları Müşfik Kenter ve eşi Kadriye Kenter, Tijen Par, Deniz Gökçer, Atacan Atasever, Ayşen İnci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu’nun da katıldığı ödül töreninin ardından Bakırköy Belediye Tiyatroları tarafından yeni sezonda sahnelenecek ”Külhanbeyi” müzikalinin galası yapıldı.

Ayrıca ilk kez işitme engelliler için üst yazı uygulaması başlatıldı. Uygulamanın sezon boyunca sahnelenecek tüm oyunlarda tekrarlanacağı öğrenildi.

Haber7

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.