Sanat Van İçin Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van depremi, sanat topluluklarını ve organizasyonları da harekete geçirdi. Van deprem bölgesine yardım için farklı alanlardan sanatçılar da kolları sıvadı. Çeşitli sanat toplulukları bu haftaki etkinliklerini Van yararına gerçekleştireceklerini açıklarken, depremde zarar görenlere destek amaçlı ‘Van İçin Rock’ adı altında büyük bir konser de düzenleniyor.

Türkiye rock müziğinin önemli isimlerinin katılacağı ‘Van için Rock’ 30 Ekim’de 11.00’den itibaren Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda takip edilebilir. Aydilge, Aylin Aslım, Can Bonomo, Emre Aydın, Demir Demirkan, Model, Melis Danişmend, Moğollar, Ogün Sanlısoy, Pamela, Redd, Yüksek Sadakat konsere katılacak isimlerden bazıları. Etkinliğin tüm geliri Kızılay’a bağışlanacak. Lounge FM’in düzenlediği, 29 Ekim’de Beyoğlu Tomtom Sokak’ta gerçekleştirilecek ‘Urban Festival Istanbul’ ise Biletix satışından elde edilecek gelirin tamamının Van’a bağışlanacağını duyurdu. Caz, funk, soul gibi türlerden örneklerin izlenebileceği festivalin konuklarından bazıları Bajka, Ben Westbeech And Band ve Mop Mop.

Van yararına düzenlenen etkinlikler arasında tiyatro oyunları da var. Tiyatro 0.2, ‘Limonata’yı Van yararına sahneleyecek. ‘Limonata’, 29 Ekim 17.00’de İkincikat’ta izlenebilir. Tiyatro topluluğu E.S.E.K. de ‘Üçüncü Türden Yakınlaşmalar’ adındaki oyunlarının dünkü temsillerini Van’daki depremzedeler yararına gerçekleştirdi. Sadri Alışık Tiyatrosu da ‘Oğluma Bir Haller Oldu’ isimli oyununun 1 Kasım’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği prömiyeri depremzedeler yaranına gerçekleştirecek.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.