Titanik Müzikali Sırılsıklam Etti!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alman tiyatro grubunun Şili’de sergilediği Titanik müzikalinde sahnede hortumla su sıkılarak, denizde fırtına etkisi yaratıldı!

Almanya’da 1990 yılında kurulan Titanik Açıkhava Tiyatrosu, Titanik gemisinin batışını anlatan oyunu ile heyecan yaratmaya devam ediyor. Çıktıkları tur kapsamında Şili’nin başkenti Santiago’da da oyunu sergileyen tiyatro ekibi, büyük ilgi gördü. Gündüz sokaklarda Titanik transatlantiğinin maketini dolaştıran ekip, gece oynayacakları oyun için de hazırlık yaptı.

OYUNCULAR ZORLANDI

Akşam La Moneda Hükümet Sarayı’nın önüne Titanik Müzikal Oyunu için muhteşem bir sahne kuruldu. Sahne etrafında toplanan halk, gece karanlığında yapılan büyüleyici ışıklandırma ile oyunu izledi. Gemi üzerinde müzik eşliğinde oynayan oyuncular, başlarından aşağı dökülen sularla zor anlar yaşadı. Titanik’in batışının canlandırıldığı oyunda, hortumla su sıkılarak fırtına etkisi yaratılmaya çalışıldı.

DOĞAÇLAMA YAPTILAR

Müzikle birlikte kullanılan su ve oyuncuların performansı, izleyenlere tarihi felaketi tekrar yaşattı. Oyunda ağırlıklı olarak vurmalı çalgılarla yapılan müzik kullanılırken, gemide bulunan yolcular arasındaki sosyal sınıf ayırımı da kara mizah yolu ile dile getiriliyor. Çoğu zaman doğaçlama oynayan oyuncular, yüzlerine gelen sularla da zor anlar yaşıyor. Titanik, içindeki yaklaşık bin 500 yolcu ile 1912’de batmıştı.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.