Din Görevlileri Tiyatro Gösterisine Hazırlanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osmaniye’de, din görevlileri, Ermenilerin 1909 yılında çıkardıkları kargaşa neticesinde idam edilen dönemin müftüsü İsmail Hakkı Efendi ve belediye başkanı olan kardeşi Yusuf Efendi’nin hayatını, “Vatanını, Namusunu Koruyan Müslüman Türkler” adlı oyunla tiyatro sahnesine taşıyacak.

Tiyatro oyununun yazarı ve yönetmeni Ömer Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamı din görevlilerinden oluşan tiyatro ekibinin 9 yıldan bu yana çeşitli çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Bu kapsamda sözde ermeni soykırımına tepki amacıyla “Vatanını, Namusunu Koruyan Müslüman Türkler” adlı oyunu sahnelemeye karar verdiklerini belirten Bahçeci, eserde 1909’da Adana ve Bahçe olaylarında Ermenilerin yaptıklarının anlatıldığını ifade etti.

Oyunun provalarına müftülük toplantı salonunda başladıklarını vurgulayan Bahçeci, şöyle konuştu:

“Kaos ve kargaşanın yaşandığı o dönemde Ermeni zulmüne karşı halkı direnmeye çağıran Bahçe Müftüsü İsmail Hakı Efendi ve belediye başkanı olan kardeşi Yusuf Efendi idam edilmişlerdir. Bizler de din görevlileri olarak bu insanlık dışı Ermeni zulmünü kaleme alıp, tiyatro sahnesine taşımak istedik. Çeşitli tarihçilerin kaynaklarından da yararlanarak yazdığımız eseri, konusunda uzman araştırmacı ve yazarların incelemesinden ardından sahneye taşıyoruz.”

İki ay sürecek provalara 14 din görevlisinin katıldığına işaret eden Bahçeci, tiyatro oyununu Osmaniye’nin yanı sıra gelecek talepler doğrultusunda diğer illerde de sahneleyeceklerini belirtti.

İl Müftüsü Ramazan Çortul da din görevlilerinden oluşan tiyatro ekibinin, bugüne kadar çok sayıda oyunu başta Osmaniye olmak üzere çeşitli illerde sahnelediğini anımsatarak, “Vatanını, Namusunu Koruyan Müslüman Türkler” adlı eserin beğeni toplayacağına inandığını bildirdi.

Bu arada, idam edilen Bahçe Müftüsünün torunlarından Ahmet Refik Müftüoğlu, provaları izledikten sonra din görevlilerine teşekkür etti.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.