Konservatuvar Öğrencileri Belediye Sanat Merkezlerinden Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi, gençlerin konservatuvar hayallerine ışık tutuyor. Geleceğin konservatuvar öğrencilerine zemin hazırlayan merkezde, 6 yılda 120 öğrenci devlet konservatuvarlarını kazanırken, gelecek kuşaklar için de umut kaynağı oldu.

Gençlerin sanatsal ilgilerini artırmak ve bu ilgilerini akademik düzeyde verilen eğitimle destekleyerek, kültürel birikime sahip gençleri sanat hayatına kazandırmak amacıyla kurulan merkez, kısa sürede Eskişehir’in en iddialı gösteri ve sahne sanatları eğitim kurumu haline geldi.

Bünyesinde kurulan ‘Tiyatro Bölümü’, ‘Halk Dansları Topluluğu’, ‘Klasik Türk Müziği Topluluğu’, ‘Tarihi Türk Müziği Topluluğu’, ‘Türk Halk Müziği Topluluğu’, ‘Mehter Topluluğu’, ‘Türk Müziği Çocuk Korusu’, ‘Çocuk Tiyatrosu ve Enstrüman Eğitimleri’ bölümleri ile Eskişehirli gençlerin sanatsal yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor. Eskişehir’in kültür ve sanat hayatına renk katarak gençlerin konservatuvar eğitimi almalarına imkan sağlayan merkez, kaliteli eğitimi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Merkezin en önemli özelliklerinden biri de devlet konservatuvarlarını aratmayacak zorluktaki öğrenci seçme sınavı ile seçtiği öğrencilerin aldıkları ücretsiz eğitim sonunda konservatuvar sınavlarında elde ettiği başarı. 2012 yılı itibariyle 120 öğrencisine konservatuvar eğitimi alma hakkı kazandıran Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi, gençlerin konservatuvar hayallerine adeta umut oldu.

Eskişehir’in kültür ve sanat hayatına renk katmaya devam edeceklerini söyleyen Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, öğrencilerin gösterdikleri başarlardan mutluluk duyduklarını belirtti. “Yerel yönetimlerin asli görevi, sadece teknik altyapıyı hazırlamak değil, kültürel yapının oluşmasına da katkı sağlamaktır.” diyen Başkan Sakallı, kent kültürünün oluşması ve kentte yaşayanların kentli olduğunu hissedebilmesi için belediyelerin üzerine büyük sorumlulukların düştüğünün altını çizdi.

Anadolu Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.