Pembe Hayat’dan Oyunbozan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pembe Hayat Tiyatro Topluluğu tarafından Uluslararası Seks İşçiliği Konferansı’nda sergilenen “Oyunbozan” isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. “Oyunbozan” bundan sonra da yeni izleyicilerini bekliyor.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Uluslararası Seks işçiliği Konferansı” bünyesinde “Oyunbozan” isimli tiyatro oyunu sergilendi. Zeynep Özcan ve Erkan Saraç yönetmenliğindeki oyun, bir hastane bahçesinde tanışan ve ortak noktaları şiddete maruz kalmak olan yedi kişinin, hayatlarını anlatan bir tiyatro oyunu sergileme girişimlerini anlatıyor. Eşcinsel olduğunu ailesine açıklayan bir genç, transseksüel olduğu için öldürülmeye çalışılan bir kadın, gösteri yaptıkları için gözaltında polis şiddetine maruz kalan dört eylemci, tecavüzcüsüyle evlendirilen ve kocası tarafından satılan bir kadın aynı oyunda bir araya geliyor. Oyun, bu karakterlerin toplumla olan çatışmaları kadar, kendi aralarındaki çatışmayı da yansıtıyor.

Pembe Hayat Tiyatro Topluluğu, oyunu şu sözlerle tamamladı:
“Alkışlarınız için teşekkürler. Bizler, Pembe Hayat tiyatro topluluğu olarak,bu oyunu,Baki Koşar’a, Dilek İnce’ye, Ahmet Yıldız’a, nefret ve töre cinayetine kurban edilen lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transeksüel, tüm bireylere, seks işçilerine, Hrant Dink ve tüm Ermenilere, ve tüm tutsak gazetecilere, töre, şiddet, tecaviz mağduru tüm kadınlara, poşu davası mağduru Cihan Kırmızıgül’e, vicdani retçi tutsak arkadaşımız Halil Savda’ya Kürt, Ermeni, Alevi, fahişe, engelli, engelli, kadın ve ismini sayamadığımız tüm ötekilere armağan etmekten gurur duyuyoruz”

Oyunbozan İzleyicileriyle Buluşmak İstiyor
Her “öteki”nin kendi hikâyesini duymak isteyenler için Pembe Hayat Tiyatro Topluluğu oyunu sergilemeye devam edecek. Oyun sonrası yapılan söyleşide, hem oyuncular hem de yönetmenler, oyunun sergilenmesi için gelecek davetlere açık olduklarını belirttiler.

Turk Time

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.