Pınar Öğün Londra’da Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sinema ve tiyatro sanatçısı Pınar Öğün, İngiltere’nin başkenti Londra’da bugün sahnelenmeye başlanan “Pentecost” isimli tiyatro oyununda başrol oynuyor.

Öğün, ünlü İngiliz oyun yazarı David Edgar’ın kaleme aldığı ve İrlandalı Gavin McAlinden’in yönettiği ödüllü “Pentecost” isimli tiyatro oyununda Gabriella karakterini canlandırıyor.

Londra’da yapılan sanat olaylarını ve oyunculuğu çok sevdiğini anlatan 27 yaşındaki Öğün, “Buradaki disiplin beni çok çekiyor. Bir şeyi gerçekten çok istediğiniz zaman ona ulaşmak için her şeyi yapabiliyorsunuz” dedi.

İngiltere’deki oyunculuk çalışmalarını sürdürmeyi planladığını söyleyen Öğün, son olarak bir film için seçmelere katıldığını ve yanıt beklediğini kaydetti.

-Eşiyle aynı sahneyi paylaşacak-

Öğün, ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı olan eşi Mehmet Ali Alabora’nın yöneteceği, aynı zamanda oynayacağı ve Meltem Arıkan’ın yazdığı yeni bir tiyatro oyununda yer alacağını ifade etti. Bu tiyatro oyununu festivallerle çeşitli ülkelere götürmeyi amaçladıklarını söyleyen Öğün, oyunu İskoçya’nın başkenti Edinburgh’daki tiyatro festivalinde de sahnelemeyi planladıklarını belirtti.

Daha önce “Türkan” isimli dizide Türkan Saylan’ı canlandıran Pınar Öğün, “Bu dizide kendi bedenim, kendi hayatım kalmamıştı. 90 dakikanın sağlıksız olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Pentecost” oyununun konusu

Balkanlarda ismi belirtilmeyen bir ülkedeki kilisede, Rönesans’ın başlamasına neden olan İtalyan ressam Giotto de Bondone’nin Padua Kilisesi’ndeki freskine benzeyen bir fresk, Devlet Müzesi Müdürü Gabriella Pecs tarafından keşfedilir.

Gabriella oyun boyunca din adamları, devlet yetkilileri ve batılı entelektüeller gibi çeşitli otoriteleri bu freskin Giotto’dan önce yapıldığına ikna etmeye çalışır.

Gabriella mücadelesini kuvvetli tarih bilgisiyle bütün otoritelere karşı sürdürürken, dünyanın çeşitli ülkelerinden mültecilerin kiliseye girip Gabriella dahil olmak üzere biri İngiliz diğeri Amerikalı olan entelektüelleri rehin almasıyla oyun renklenir.

Londra’daki Aziz Leonard’s Kilisesinde İngilizce olarak sahnelenmeye başlanan “Pentecost” isimli tiyatro oyunu, 8 Nisan’a kadar izlenebilecek.

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.