Suratına Tiyatro, Erzurum’da Tanıtıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim üyeleri ‘Suratına Tiyatro’ akımını panelle anlattı.

Kültür Merkezi’ndeki panelin açılışında konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek, okumanın ve yazmanın önemine vurgu yaparak, “Hayat, ancak üretmekle güzelleşir, anlamlı hale gelir. Yaşamaya değer hayat böylesi bir hayattır.” dedi.

Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet Beşe, Yrd. Doç. Dr. Yeliz Biber, Araştırma Görevlisi Tuğba Aygan ve Okutman Erkan Uzak da Suratına Tiyatro konusunu farklı açılardan değerlendirdi. Konuşmacılar, Suratına Tiyatro’nun (İngilizce: in-yer-face theatre), 1990`larda İngiltere’deki tiyatro yazarlığında ortaya çıkan şiddet, cinsellik, uyuşturucu, cinayet gibi öğeler içeren oyunlar yazma eğilimine, akımın gözlemcisi olan yazarlar tarafından takılmış bir ad olduğunu belirtti. Konuşmacılar, Suratına Tiyatro’nun Türkiye’de henüz yeterince bilinmediği de konuşmalarında vurguladı.

Anadolu Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.