Türkülerin Kardeşliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Öyle güzel ölürüm ki artık / beyaz uykusuz uzakta / Kars çocukların da Kars’ı / ölüleri yağan karda / donmuş gözlerimin arası / sen küçüğüm sımsıcak / ne derler ona – bu kızakta / boyuna türküler yakıyorsun ya / sanki her türküden sonra / hohlasan gök buğulanacak… dizeleriyle hafızalara kazınan Cemal Süreya’nın şiirinden esinlenerek ikincisi düzenlenen Kars Kültür ve Sanat Festivali, şehire dört gün boyunca bayram havası estirdi. Festivale damgasını yaklaşık yedi bin kişinin izlediği Kardeş Türküler konseri vurdu. BGST dans topluluğunun da eşlik ettiği konserde farklı etnik kökenlerden gelen Karslılar, Kürtçe’den Azerice’ye, Rumca’dan Lazca’ya birçok dilde söylenen türkülerle kolkola halay çekti, horon tepti ve ‘barış’ mesajı verdi.

Şair Cemal Süreya’nın Kars’ı…

Kars Kültür ve Sanat Festivali, Cemal Süreya’nın Kars’ı görmeden, Paris’te yazdığı şiiri ‘Beyaz Uykusuz Uzakta’ başlığıyla 22 Mart’ta başladı.

İlk gün yazar Sadık Yalsızuçanlar  ‘Kars, Cam ve Elmas’ başlığıyla gerçekleştirdiği  söyleşisinde okurlarıyla buluştu… Aynı gün türkücü Kubat sahne aldı. 23 Martta  Ferhat Uludere ve Buket Dereoğlu okullara konuk oldu.

Ünlü keman ustası Cihat Aşkın, Mehru Ensari ve Mesut Özgen’le Karslı sanatseverleri klasik müziğe doyurdu. 24 Mart’ta şair Bejan Matur şiir okumalarıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

84 konseriyle veda eden festivalin son gününde Orhan Alkaya ve Murat Uyurkulak da okurlarıyla buluştu.

Star / SONER CAN

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.