Elbistan’ın İlk Özel Tiyatrosu Kuruldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro eğitmeni ve yönetmeni Ali Polat, Elbistan ilçesinin ilk özel tiyatrosunu kurdu.

Polat, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Ablasta Meydan Tiyatrosu olarak çalışmalara başladıklarını belirtti.

Çocuklar için yeni bir oluşum içine girdiklerini, bu oluşumun Elbistan’da yaşayan tiyatro sevdalılarına ve tiyatroda oynamayı hayal edenler için bir şans olacağını ifade eden Polat, “Çekirdek Çocuk Tiyatrosu” adını verdikleri tiyatronun hedef kitlesinin çocuklar olduğunu ifade etti.

Polat, şunları söyledi:

“Çalışmalara başladığımızdan bu yana aldığımız tepkilerin başında, Elbistan-da tiyatro seyircisinin olmadığı yönündeydi. Bunun bir haklılık payı var, fakat tiyatro seyircisiyle buluştuğu sürece bu potansiyelin gelişeceği düşüncesindeyiz. Sanat, yeteneğin ve yaratıcılığın icra yoluysa, çocuklarımızda bu cevherin geliştirilmesi ve yaşatılması adına tüm çocukları ebeveynleri ile birlikte Oyunumuza davet ediyoruz.”

Tiyatroların ayakta kalabilmesi için desteğin şart olduğunu vurgulayan Polat, “Ülkemizde her yıl onlarca tiyatro sahnelerini kapatıyor. Böylesi bir süreçte Elbistan gibi seyircisinin kısıtlı oldu bir bölgede tiyatro yapmak oldukça zor. Bu konuda duyarlı ve kültürümüze katkı sunmak isteyen herkesi desteğe davet ediyoruz” dedi.

Ablasta Meydan Tiyatrosu ve Çekirdek Çocuk Tiyatrosu’nda eğitimlerin hiçbir ücret talep edilmeden verileceğini bildiren Ali Polat, amaçlarının tiyatro sevgisiyle dolu ve bu konuda yeteneği olan kişileri tiyatroya kazandırmak olduğunu söyledi.

Polat, sergileyecekleri ilk Oyunun “Oz Büyücüsü” olduğunu duyurdu.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.