“Sen Kimsin? Sanattan Ne Anlarsın Sen?”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Tiyatroları’nda kısıtlama getirdiğini söyleyerek isim vermeden Kadir Topbaş’ı sert sözlerle eleştirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi Altayçeşme Mahallesi Spor Kompleksinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, belediyelerin gençlere ve halka hizmet etmek için çalıştığını dile getirdi. “Eğer bir ülke gençlerine önem veriyorsa, geleceğine önem veriyor demektir” diyen Kılıçdaroğlu, gençlere olanak sağlanmasının da geleceğe sahip çıkılması anlamına geldiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi’nin gençlere olanaklar sağlamak istediğini, ancak büyükşehir belediyesinin engel olduğunu savunarak, “İstedikleri kadar engel olsunlar, hizmet etmek boynumuzun borcudur” dedi.

İstanbul’daki CHP’li ilçe belediyelerin yanı sıra Antalya, İzmir ve Aydın belediyelerinin de zorluklarla karşılaştığını anlatan Kılıçdaroğlu, tüm engellere rağmen hizmetlerin arttığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi’nin kültür merkezinde pek çok tiyatro gösterimi yapıldığını hatırlatarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Tiyatroları’nda kısıtlama getirdiğini savundu. “Bundan sonra oyunu biz belirleyeceğiz, siz değil” denildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hangi anlayış bu. Tipik çağ dışı anlayış. Sanatçıya müdahale edilir mi?” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, sanatçıya müdahale edilemeyeceğini vurgulayarak, “Sen kimsin? Sanattan ne anlarsın sen? Ben de sanatçı değilim. Ben de bu işten anlamam. Ancak bu işten anlayan adamın verdiği karara saygı gösteririm” şeklinde konuştu. Ressam, tiyatro sanatçısı, karikatürist, heykeltıraş, köşe yazarına müdahale edilemeyeceğini de dile getiren Kılıçdaroğlu, “Ama bunların ruhu müdahale etme üzerine kurulu. ‘Her şeyi ben bilirim’ diyorlar. ‘Her şeyi ben bilirim’ diyen adam, dünyanın en cahil adamıdır” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, belediyelerin yurt yapmak istediklerini de belirterek, ancak “belediye yurt yapamaz” denildiğini söyledi. Konuşmasını yağmur altında yapan Kılıçdaroğlu, “Yağmurun altında sizleri bekletiyorum ama ben de yağmurun altındayım. Aynı koşullardayız” dedi.

***

Radikal

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.