Tiyatrokare’de Atölyeler

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrokare kuruluşunun 20. yılı nedeniyle eğitim çalışmalarına yeniden başlıyor, 29 Nisan tarihinden itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde başlayacak olan atölyeler; oyunculuğa giriş, kukla tiyatrosu ve müzikal tiyatro alanlarında gerçekleştirilecek.

Oyunculuğa Giriş Atölyesi, 15 ile 29 yaş arasındaki herkese açık olup, konservatuara hazırlanmak isteyen gençlere ve oyunculuk konusunda kendisini sınamak  isteyenlere  yeni ufuklar açmayı hedefliyor. Tiyatrokare’nin seçkin oyuncuları Gökçer Genç ile tirad çalışması, Halim Ercan ile diksiyon ve  ses çalışmalarının gerçekleştirileceği atölye 2 Mayıs’tan itibaren, 17 Haziran tarihine kadar   her Çarşamba 16.00/19.00 ve  her Cumartesi 16.00 ile 19.00 arasında  Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.  Katılımcılar atölyede boyunca Nedim Saban ile de sahne çalışmaları yaparak, konservatuara ya da oyunculuk mesleğine hazırlanacaklar.

Tiyatrokare, Türkiye’de benzeri az görülen  bir Kukla Tiyatrosu Atölyesi’ne de hazırlanıyor. Kendi alanında uzman olan Estel Lita Russo’nun eğitmenliğindeki atölye, 8 yaşın üzerindeki herkese açık olup, katılımcılar her   hafta farklı malzemeden kuklalar yapacaklar. Anne, babalar isterlerse çocuklarıyla beraber, dünyaya yeni kahramanlar getirmenin heyecanını yaşayacaklar. 29 Nisan’dan/ 20 Mayıs’a  itibaren her Pazar 12.30 ile 16.30 arasında  Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek atölyede, katılımcıların yarattığı kuklalara özgün ve yaratıcı metinlerin nasıl oluşturulacağı da paylaşılacak.

Müzikal tiyatro konusunda uzman olan Serpil Günseli ve Uğur Babürhan ile Müzikal Tiyatro Atölyesi, iki farklı yaş aralığı için açılıyor. 2 Mayıs/ 20 Haziran arasında her Çarşamba 19.00 ile 22.00 arasında Akatlar Kültür Merkezi’nde 15 yaş grubunun üzerine,  8/15 yaş aralığındaki  gençler içinse   5 Mayıs/17 Haziran arasında her Cumartesi 13.00/16.00 ve Pazar 16.30/19.30 arasında düzenlenecek olan atölyede, Yıldız Tunbul şan, Sadık Kızılağaç tasarım dersleri verecek.  Atölye boyunca Nedim Saban da  metin çözümlemesinin yanı sıra, müzikal starları için gereken nitelikler konusunda fikirlerini paylaşacak. Katılımcılar dönem sonunda profesyonel bir ortamda sunacakları gösterilerde sahne heyecanını tadacaklar.

Kursların son kayıt tarihi 28 Nisan olup,  geniş bilgi ve kayıt şartları  için  (212) 2434485 numaralı telefondan ilişki kurulabilir. .

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.