Baykal Saran Tiyatro Ödülü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Sırça Kümes” oyunundaki yorumuyla Gülin Ersoy, 2011-2012 Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı ödülüne layık görüldü.
Ödülünü, Küçük Tiyatro’da düzenlenen törenle, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Lemi Bilgin’in elinden alan Ersoy, verilen ödülün bir oyuncu için çok anlamlı olduğunu belirtti.
Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baykal Saran’ın, Türk tiyatrosuna büyük emeği geçtiğini ve onun adına verilen ödülün de kıymetinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini ifade ederek, “Dilerim bu ödülle birlikte sevgili hocamızın ruhu da hep benimle olur” dedi.
DT Gene Müdürü Lemi Bilgin de Baykal Saran adına ve anısına, Saran ailesi tarafından verilen ödülün, 6. kez sahibini bulduğunu hatırlatarak, “Baykal Saran tiyatromuz için çok önemli bir isim. Bu verilen ödül de o anlamda büyük kıymet taşıyor. Daha önce Benian Dönmez, Durukan Ordu, Erdal Beşikçioğlu ve Servet Pandur’un değer görüldüğü ödüllerde, ne kadar isabetli seçimler yapıldığını görüyoruz” diye konuştu.
Tennessee Williams’ın yazdığı, Can Yücel’in Türkçe’ye çevirdiği, Jason Hale’nin yönettiği “Sırça Kümes”, Buhran döneminde Amerika’da geçiyor. Eserde, 1937’de St. Lois’de yaşayan parçalanmış bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabası anlatılıyor. Dekoru İnci Kangal, ışığı Yakup Çartık’a ait oyunda Meltem Keskin Bayur, Orhan Özyiğit, İrfan Kılınç, Gülin Ersoy rol alıyor.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.