Kanlı Nigar Almanca Konuşacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ALMANYA‘da Mainz kentinde yaşayan oyuncu ve yönetmen Erden Alkan’nın yönettiği, ‘Kanlı Nigar’ Mainz Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Almanca olarak sahnelenecek olan komedi 16 ve 17 Haziran tarihinde Mainz Devlet Tiyatrosu Senfoni Orkestrası salonunda saat 20.00’de sanat severlerle buluşacak.

Mainz Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen basın toplantısında hazır bulunan Mainz Tiyatro Kültürü Vakfı Başkanı Dr. Michael Coridass, Kanlı Nigar’ın sahnelenmesi için vakıflarının Altı bin 500 Euro maddi destekte bulunduğunu belirterek, “Ayrıca lot idaresi de destek verdi. Tiyatro böylelikle toplum içinde kaynaşma yolunda önemli bir adım atmış oluyor, aradaki bariyerler kaldırılmış oluyor. Biz ileride çok daha fazla Türk oyununu tiyatroda görmek istiyoruz. Devlet tiyatrolarında Türk oyunlarına sahne açkmak istiyoruz” dedi.

Mainz Devlet Tiyatrosu Gençlik Bölümü yöneticisi Mirko Schombert Mainz kentinde yaşayanların yüzde 25’inin çok kültürlü köklere sahip vatandaşlar olduğunu hatırlatarak, ‘Biz biliyoruz anlayışından hareket etmek yerine çok kültürlü ilişkilerden gelen insanlarla bir arada çalışarak tiyatromuzu geniş bir kitleye açmak istiyoruz. Bu proje bunun için çok önemli” dedi.

Komedi önemli

Oyunu yöneten sanatçı Erden Alkan, Türk kültürünü Almanlara anlatmanın en iyi yolunun Türk eserlerini Almanca sahnelemek olduğunun altını çizdi. Alkan, “Özellikle komedi önemli. İnsanlar birlikte güldüklerinde bir birine daha da yakınlaşıyor. Biz Türk şarkılarını da bire bir çevirdik. Aramızda iki Alman, bir Rus olmak üzere 20 oyuncu sahne alacak. İzleyenlerin büyük keyif alacağını biliyorum. Türkçe oyunlarının hak ettikleri devlet tiyatrolarında sahnelenmesi bize gurur veriyor” diye konuştu.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.