Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri Verildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri’nin sahipleri belirlendi. Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Prof. Dr. Deniz Bozer, Atila Sav, Gülşen Karakadıoğlu, İlker Çetin, Doç. Dr. Türel Ezici, Doç. Dr. Filiz Elmas, Şenol Tiryaki ve Nurkut İlhan’dan oluşan seçici kurul, En İyi Yapım Ödülü’ne, Dostlar Tiyatrosu’nun sahnelediği Ben Bertolt Brecht adlı kabareyi; En İyi Yönetmen Ödülü’ne, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Yanık oyunuyla, Cem Emüler’i; En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Sırça Kümes oyunuyla Meltem Keskin’i layık gördü.

Seçici Kurul ; Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü’ne Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Orkestra ile Mehtap Öztepe’yi; En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Kırmızı adlı oyundaki yorumuyla Nihat İleri’yi; Övgüye Değer Erkek Oyuncu Ödülü’ne Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Figaro adlı oyundaki yorumuyla Tolga Tecer ile Tiyatro 1112 Garaj’ın sahnelediği Kutular oyunuyla Hakan Salınmış’ı; En İyi Çeviri Ödülü’ne, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Kırmızı oyunu ile Eray Eserol’u; En İyi Sahne Tasarımı Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Venedik Taciri ve Karıncalar’ı, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı Yanık adlı oyunlardaki çalışmasıyla Ali Cem Köroğlu’nu; En İyi Giysi Tasarımı Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Venedik Taciri adlı oyundaki çalışmasıyla Ali Cem Köroğlu’nu; En İyi Işık Tasarımı Ödülü’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği Karıncalar oyunundaki çalışmasıyla Osman Uzgören’i, En İyi Müzik Ödülü’ne, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği Zübük adlı oyundaki çalışmasıyla Ali Seçkiner’i değer gördü. Kurul En İyi Yayın/Tasarım Ödülü başarılı Sahne Fotoğrafçılığı çalışmasıyla ASFAD’a verdi.
Seçici Kurul Özel Ödülü’ne Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bünyesinde 10 Haziran 2011 tarihinde açılan ve Türkiye’nin ilk tiyatro ihtisas kütüphanesi olan Devlet Tiyatroları Refik Ahmet Sevengil Kütüphanesi değer bulundu. En İyi Oyun Yazarı, Övgüye Değer Oyun Yazarı, En İyi Hareket Tasarımı dallarında ise ödül verilemedi.

Timetürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.