Wiesbaden'de Türk Tiyatro Haftası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Wiesbaden’de 18 Haziran Pazartesi günü “Surname 2010. Sühendam’ın Oyunu” oyununu sahneleyecek. Krek Tiyatrosu oyuncuları ise 19 Haziran Salı günü “Güzel Şeyler Bizim tarafta” adlı oyunu sergileyecekler.

Wiesbaden’e gelecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 18 Haziran Pazartesi günü yönetmenliğini Yiğit Sertdemir’in yaptığı “Surname 2010. Sühendam’ın Oyunu” adlı oyununu sahneleyecek.

Oyun Wiesbaden Devlet Tiyatrosu Großes Haus’da saat 19.30’da başlayacak. Krek Tiyatrosu oyuncuları da 19 Haziran Salı günü Berkun Oya’nın yönettiği, “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” oyununu gösterime sunacaklar. Oyun Wiesbaden Devlet Tiyatrosu Wartburg Salonu’nda yine 19.30’da başlayacak.

Surname 2010, Sühendam’ın oyunu
“Surname 2010, Sühendam’ın oyunu” adlı oyunda kocasının ölümünün ardından Sühendan Hanım, kocasına ait hiç görmediği notlarla karşılaşır. Bu notlar, kocasının kendisi için düşündüğü “sözde şenliğe” dair fikirleri içermektedir. Yazılanları şaşkınlıkla okumaya başlayan Sühendan Hanım; kendisini bir düşün içinde, geçmiş ile bugünün İstanbul’u arasında gerçekleşen bir şenliğin tam ortasında bulur.

Güzel Şeyler bizim tarafta
Berkun Oya’nın yazıp yönettiği “Güzel Şeyler Bizim Tarafta” oyununda iki farklı çift, dört farklı insan ve tek bir kurban. Bartu Küçükçağlayan, Ozan Çelik, Öykü Karayel, Tülin Özen gibi son dönemin yetenekli oyuncular sahne alıyor.

Kilidi kırılmış modern bir apartman dairesindeki iki sevgilinin macerası dile getirilmekte. Oyunda eve hırsız girmiş ama evden hiç bir şey almamış. Darmadağın olan odada kadın ve erkek başka kafada olduğu gibi iki sevgilinin hayatları da darmadağın.

Odaya diğer odadan kafası kanayan, eli bıçaklı bir genç ile türbanlı sevgilisi geliyorlar. Ve oyun devam ediyor. “Güzel Şeyler Bizim Tarafta”, sevmek, ahlak, özgürlük ve bedelleri üstüne sarsıcı bir oyun.

Hürriyet Avrupa

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.