Zarafet ve Çeviklik Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çerkes Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Elbruz ile Kazbek Halk Dansları Topluluğu, yarın akşam dev kadro ve yeni koreografilerle Başkentli sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Ankara Çerkes Derneği Halk Dansları Topluluğu ‘Elbruz’ büyük bir dans gösterisi ile Başkentlilerin karşısına çıkıyor. Ankara’da Kafkas fırtınası estirecek olan topluluk, birbirinden güzel dans ve müziklerle bir gösteri gerçekleştirecek. İstanbul’dan Adana’ya, Türkiye’nin birçok yerinde gösteri yapan; Almanya, Fransa, İtalya, Suriye, Ürdün ve İsrail’de de sahne alan Elbruz, 17 Haziran Pazar günü, saat 19.30’da Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Ankaralılar’a unutulmaz bir gece yaşatacak. Gecede ayrıca, Kazbek Dans Topluluğu, Elbruz Minikler Dans Grubu görsel bir şölen sunarken, Elbruz Müzik Grubu da Başkentliler’e müzik sunumu yapacak.

Dev kadro ile görkemli gece

Çerkes halk dansları ve müziklerinden parçalar sunacak olan topluluk estetik, çeviklik, hız ve zarafeti danslarıyla bütünleştiriyor. 1966 yılında Ankara’da dans çalışmalarına başlayan Elbruz Halk Dansları Topluluğu, Kafkas halklarının özgün kültürünün bir parçası olan dans ve müziği yaşatıp, Kafkas kültürünün folklorik değerlerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı amaç ediniyor. Ulusal ve uluslararası birçok festivalde sahne alan Elbruz, Ankara gösterisinde Kafkasya’dan gelen koreograf Zamirbek Bijo’nun eğitmenliğinde yeni koreografileri ve dev kadro ile Başkentlilere görkemli bir dans gecesi yaşatacak.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.