Gades ile Flamenko Ateşi Bodrum'u Saracak!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gades, tüm enerjisini ve ruhunu kendi topluluğu ve dansçılarıyla yaşatmaya devam ediyor.

“Federico Garcia Lorca’nın Kanlı Düğün’e yaptığı dans uyarlamasından Suite Flamenca’ya dans dünyasına birçok başyapıtlar kazandıran dünyanın en ünlü flamenko dansçılarından ve koreograflarından olan Gades, tüm enerjisini ve ruhunu kendi topluluğu ve dansçılarıyla yaşatmaya devam ediyor.”

Prosper Merimee’nin Carmen eserinin dans uyarlamasından, Federico Garcia Lorca’nın meşhur Kanlı Düğün eserine kadar çalışmalarıyla tüm dünyada efsane haline gelmiş olan Antonio Gades, 2004 yılında aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce kurduğu Vakıf ile mirasını bugünlere ulaştırıyor. Yıllarca Gades ile dans etmiş Stella Arauzo’nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın sağ kolu ve ışıkçısı olan Dominique You’nun teknik yönetmenliğinde Gades bu kez topluluğu ve dansçılarıyla yaşıyor.

Topluluk “Kanlı Düğün” ve “Suite Flamenca” ile iki büyük başyapıtı 21 Ağustos 2012 gecesi Denizbank’ın katkılarıyla Bodrum’a taşıyor. 1928 yılında Federico Garcia Lorca tarafından yazılmış “Kanlı Düğün” oyunu Antonio Gades tarafından 1974’te bale olarak uyarlanmış ve bugüne kadar gerçekleştirilmiş İspanyol dramatik dans alanındaki en önemli eserlerden biri. 8 bölümlük geleneksel Flamenko dans performansı olan Suite Flamenca ise flamenkoda bir klasik olarak nitelendirilebilecek öncü bir eser.

21 Ağustos 2012 – 21:45 – Bodrum Kalesi

ANTONIO GADES TOPLULUĞU Hakkında

Tüm zamanların en ünlü flamenko dansçılarından ve koreograflarından biri olan Antonio Gades 2004 yılında aramızdan ayrılmadan önce mirasını devam ettirmek, İspanyol dansını tüm dünyaya ulaştırmak için bir Vakıf kurarak ruhunu ve eserlerini yaşatabilecek bir oluşuma imza atmış. Gades ile dans etmiş Stella Arauzo’nun sanat yönetmenliğinde ve yine yıllarca orkestranın sağ kolu ve ışıkçısı olan Dominique You’nun teknik yönetmenliğinde Gades bu kez topluluğu ve dansçılarıyla yaşıyor.

Gades’in İspanyol kültürünü ve geleneklerini estetik bir dille sahneye taşıdığı eserlerini adını taşıyan topluluğuyla devam etmiş oluyor. Topluluk büyük beğeni kazanan meşhur Carmen yorumu ile tüm dünyayı gezmeye devam ederken Kanlı Düğün ve Suite Flamenca gösterileriyle de unutulmaz performanslara imza atıyor.

KANLI DÜĞÜN Hakkında

Kanlı Düğün trajik, folklorik öğeler barındıran bir İspanyol hikâyesidir. 1928 yılında Federico Garcia Lorca tarafından yazılmış “Kanlı Düğün” oyunu Antonio Gades tarafından 1974’te bale olarak uyarlanmıştır. Gösterinin prömiyeri Roma Olimpic Theatre’da 2 Nisan 1974 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Kanlı Düğün dünyanın pek çok önemli salonlarında sahnelenmeye başladıktan 6 yıl sonra Antonio Gades ve Carlos Saura tarafından filme dönüştürülmüştür. İspanyol dramatik dansının en önemli eserlerden olan ve aynı zamanda çağdaş bir dans klasiği olan Kanlı Düğün 6 bölümden oluşmaktadır.

Koreografi ve Işık : Antonio Gades / Bale Uyarlama : Alfredo Manas / Kurulum, Tasarım ve Kostümler : Francisco Nieva / Müzik : Emilio De Diego, iAy , Mi Sombrero! Perello y Monreal Rumba Felipe Campuzano / Süre : Aralıksız 35 dakika

SUITE FLAMENCA Hakkında

8 bölümlük geleneksel Flamenko dans gösterisi olan Suite Flamenca, Gades’in flamenkoya kendi bakış açısını yansıtmaktadır. İzleyiciler, bu gösteriyle flamenkoda bir klasik olarak nitelendirilebilecek öncü bir eseri izleyebilme fırsatını elde etmiş olacaklar.

Koreografi : Antonio Gades / Bulerias , Solea ve küçük tango Koreografisi : Cristina Hoyos / Müzik : Antonio Solera ve Antonio Gades / Süre : Aralıksız 55 dakika

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.