Kadın Tiyatro Yazarları Buluştu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uluslararası Kadın Tiyatro Yazarları Konferansı için 51 ülkeden 260 tiyatro sanatçısı ve yazarı Stockholm’de bir araya geldi.

Konferansa katılan yazar ve sanatçılar arasında Türkiye’den Meral Kaçar yer aldı. Kadın tiyatro yazarlarını teşvik etmek, deney ve tecrübelerini paylaşmalarını sağlamak amacıyla yapılan konferansın bu yılki teması ‘Demokratik Sahne’ olarak belirlendi. 600 civarında yazar piyeslerinin Konferansta okunması için başvuruda bulundu. Uluslararası jüri gönderilen piyeslerden 107’sinin okunmasını kararlaştırdı. Meral Kaçar’ın kaleme aldığı ‘Medine’ adlı oyun da okunacak piyesler arasında yer aldı.

Güney Tiyatrosu Büyük Sahne’de İsveçli dört sanatçı, Medine’yi okudu. Meral Kaçar Cumhuriyet’ten önce kadınlar tarafından yazılan bir tiyatro oyunu olmadığını, 1970’lerde sosyalist hareketin ortaya çıkmasıyla birlikte Bilgesu Erenus ve Adalet Ağaoğlu gibi çok az sayıda kadın feminist piyes yazarının ortaya çıktığını söyledi. Kaçar, 2008 yılından bu yana alternatif tiyatroların kadın yazarların yetişmesinde ciddi bir katkıda bulunduğu görüşünde.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.