Karşıyaka'ya Kültür Merkezi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2011 yılında hizmete giren Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin gördüğü ilgi üzerine düğmeye basan Karşıyaka Belediyesi Yeni Girne Caddesi üzerinde yeni bir kültür merkezi yapacak.

Karşıyaka’ya yakışır bir kültürel kimlik kazandırmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, yeni kültür merkezinin de farklı sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacağını söyledi. Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin ilk yılında 75 gösteriyle 28 bin kişiye ulaştığın hatırlatan Başkan Durak, “Bu ilgi gösterdi ki, Karşıyaka için bu tür tesisler bir ihtiyaç. Bu ihtiyacı gidermek için de, yeni kültür merkezleri yapıyoruz. Ahmet Piriştina Kültür Merkezimiz yılsonunda hizmete girmiş olacak. Bu yeni tesisin de ihalesini bu yıl içinde yapmış olacağız. Dev konser salonuyla bu tesisin de İzmir’in sayılı mekanları arasına gireceğine inanıyorum.” dedi.

Yeni Girne Caddesi üzerinde yapılacak olan kültür merkezi iki bölümden oluşacak. Sosyal tesis olarak planlanan ilk bölümde meslek ve sanatsal kurslar düzenlenmek üzere bey ayrı salon bulunacak. Çalışanlar için ofisler ile bir de yemekhane yer alacak.

İkinci bölüm ise konser ve tiyatro sahnesi yer alacak. 241 metrekarelik dev salon 844 seyirci kapasitesine sahip olacak. Ayrıca sanatçılar için giyinme odaları, ofisler de yer alacak. İhalesi bu yıl içinde yapılacak olan kültür merkezinin 2013 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.