Yeni Sezon, Yeni Projeler: İkincikat…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / 2007’den beri ilgi çekici çalışmalar yapan İkincikat, tiyatro severleri yeni projeleriyle meraklandırmaya devam ediyor. Bu merakı biraz olsun gidermek için İkincikat ile yeni sezonda seyirci karşısına hangi projelerle çıkacaklarını sorduk.

Sezonun ilk oyunu olarak Sami Berat Marçalı’nın yönetmenliğini yaptığı Anthony Neilson’un “Disosya” adlı oyun karşımıza çıkıyor. Oyunda disosyetif bozukluğu olan Lisa kaybolan saatinin peşinde bir yolculuğa çıkıyor. Aslında kendi iç yolculuğuna çıkan Lisa’nın hikayesi oyundaki çeşitli absürd karakterlerle daha da renkleniyor.

18. İKSV Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde ilk gösterimini yaptıkları “Yalnızlar Kulübü” ile ise İkincikat, gümünüz insanının sosyalleşme problemine değiniyor. Demet Sağlam adındaki karakter “Hayat Ritmini Bul” adını verdiği kursunda hatıralar ve dürüstlük egzersizleri yapıp insanların kişiliğini açmaya çalışıyor.

Grup proje çalışması sırasında yeni ve yerli dili geliştirmek üzerine çalışmalar yapmış. Bunun ürünü olarak sezon boyunca izleyeceğimiz 9 oyundan 7’si yerli olacak. Kaçıranların için son şans, geçen senenin ana oyunu olan Aut ve Limonata kısa bir dönem oynadıktan sonra bitiyor. Ve yine izleyemeyenler için geri sayım başladı, repertuar oyunu olarak tiyatro severlerin isteği üzerine Philip Ridley’in Korku Tüneli seyirci karşısında olacak. Korku Tüneli, çocukluk korkularını ve acımasız dünyanın geldiği son durumu mercek altına alıyor. Sezonun ikinci yarısı ise Sami Berat Marçalı, Emrah Serbes, Alper Kul, Özgür Özgülgün’ün kaleminden oyunlar ile daha da hareketlenecek.

Yeni sezonda oyun Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 20.30’ da oynayacak. Geçtiğimiz sezonun indirim kartları; “grikart” ve “kırmızıkart” yerine bu sezonun indirim kartı “mavikart” olacak. Eylül 2012’de başlayacak oyunlar, Haziran 2013 sonuna kadar sürecek.

Müge Uyar / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.