Kardeş Türküler Harbiye Açık Hava Sahnesi'ndeydi!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Kardeş Türküler ve BGST Dansçıları her yıl olduğu gibi bu yıl da Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde seyirciyle buluştu. Kardeş Türküler Karadeniz’den Balkanlara, Mezopotamya’dan Kafkaslara pek çok şarkıyı barış ve adalet için seslendirdi. Gecede BGST Dansçıları ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası da danslarıyla büyük beğeni topladı.

Son günlerde yaşanan acı olaylara rağmen konserlerini iptal etmeyen topluluk konser boyunca barış mesajları verdi:

“Mevsimler, “tahammülsüzlük” iklimlerine dönüşmesin diye eksilerek yoksullaşmamak için şarkılarımızı barış, özgürlük ve eşitlik özlemiyle “Hepimiz” birlikte seslendireceğiz. Birlikte çıkılan bir yolculukta birbirinin mutluluğundan, birbirinin acısından bihaber yolcular olmamak için.”.

Gecede birçok konuk sanatçı da Kardeş Türküler’e eşlik ederek konsere renk kattı. Âşık Sinem Bacı, Bedia Akartürk, Beşköylü Adem Ekiz, Cavit Murtezaoğlu, Nihal Yalçın, Dengbêj Kurdê ve Dengbêj Henîfa, Ertan Tekin, Dansçı İmani Uspanova, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Muhammed Ahmad Erbili ve Arab Osman, Ratko Dautovski, Bajsa Arifovska ve Emran Nezirovski ve Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü (BÜFK)’nden dansçı ve müzisyenler de “Hepimiz” isimli gösterinin konukları arasındaydı.

Gecenin süprizi ise tiyatro oyuncusu Nihal Yalçın’ın Kardeş Türküler ile birlikte sahne almasıydı. ‘Burçak Tarlası ve ‘Kara Üzüm Habbesi’ni grupla birlikte seslendiren Nihal Yalçın performansıyla seyircilerden büyük alkış aldı.

Senem Han / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.