biTiyatro "Yeni Kiracı" ile Sahne Alıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2008 de çalışmalarına ara veren bu yıl tekrar yeni oyunlarla sahne hayatına devam eden biTiyatro’nun İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenen oyunu, 1 ve 2 Aralıktan itibaren İstanbullu seyirciyle buluşmaya başlıyor. 21 Aralık CKM , 24 Aralık Yunus Emre Kültür Merkezi’nde de sahne alacak.

“Tiyatronun çok yalın bir düşünceye gereksinimi var: tek bir saplantıya; yalın, çok açık, kendini gösteren bir gelişmeye.”

Eugene Ionesco’nun sözleri bunlar. Altı yıldır bu saplantıyı sahnenin tam ortasında kanlı canlı tutan biTiyatro ekibini Ionesco’nun yanı başına taşıyan da bu fikirdeki ortaklık belki. Gerçekliği kaçırmayan ama kurguya da hakkını veren, dinamizmini olanca açıklığıyla paylaşan, seyirciyi seyirci olmaktan çıkaran biTiyatro, bu yolu fazlasıyla sevmiş görünüyor. Çünkü sahne, sokağın bir devamıdır.

Ve siz! Her daim kiracı konumunda tutulmaya çalışılan ve sadece istatistiki bir tüketici olarak görülenler! Kapitalizmin akıldışı hayat önermesinden çıkan tuhaflık evrenine hoş geldiniz. Hem de ne tuhaflık! Doğru söyleyin, şu ‘sokaktan’ mı geldiniz?

Tiyatro, sinema ve televizyon izleyicisinin yakından tanıdığı başarılı oyuncu ve yönetmen Laçin Ceylan, daha önce iki kez yorumladığı Ionesco’yu bu kez, “Yeni Kiracı” adlı oyunuyla sahneye taşıyor. İstanbul Tiyatro Festivali’nde bu yıl sahnelenen oyun, seyircisinden aldığı cesaretle sezon içinde seyircisiyle bir araya geliyor. Ilk durak 1 Aralık saat 20:30da ve 2 aralık saat:18:00de Kartal Sanat Tiyatrosu’nda … Daha sonra 1 aralık CKM ve 24 Aralık’da da Yunus emre Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşmanın heyecanı içinde.

Künye

Oyun: ‘Yeni Kiracı’ (Le nouveau locataire)

Yazan: Eugéne Ionesco

Yöneten: Laçin Ceylan

Çevirmen: Pınar Güzelyürek Çelik

Oyuncular: Murat Taşkent, Selen Uçer, Fehmi Karaarslan, Enginay Gültekin, Özbek Yıldız

Dekor: Arzu Koç

Kostüm: Ayşegül Sümer, Türkü Şahin

Teknik Ekip: Salih Kırlı, Gökçen Akbaş, Leyla Yüngül, Özbek Yıldız

Proje Sahibi: biTiyatro

Süre: 1 saat 25 dakika

biTiyatro

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.