''Görünürlük Projesi 8" 3 Kasım'da Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Her yıl sanatseverlerden yoğun ilgi gören ve bu yıl ”Kamusal Alanda Sanat” kavramına odaklanan etkinliğin sanat yönetmenliğini Şule Ateş üstlendi.

Sanatla kamusal alan arasındaki etkileşim üzerine dayalı olan etkinlik, sanat üzerinden yerel yaşamları, tarihi, değerleri, sıkıntıları ”görünür” hale getirerek, bu kavram üzerinde düşünmeyi hedefliyor.

Galata’nın güncel kültürel dokusuna dair bir hikaye kurgulamayı, mahalle esnafı ve halkla sanatçıları bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlik, 3 Kasım Cumartesi konsepti Aydın Teker tarafından belirlenen, maskelerini Anna Teliere’nin tasarladığı ”Zamanın Pası” adlı performansla başlayacak.

Açılışın ardından yönetmenliğini Yaman Ömer Erzurumlu ve Wilhelm Schneck’in yaptığı, Altıdan Sonra Tiyatro ve Lokstoff! ortak yapımı ”Yokuş Aşağı Emanetler” sanatseverlerle buluşacak.

Aynı gün, konseptini İngiliz yönetmen Anne Weshinskey’in üstlendiği, trapezci Sevinç Gürmen ile Kate Beckel’in üzerinde çalıştıkları yeni gösterilerinin bir parçası olan ”Bebekevine Hoşgeldiniz” ile koreografisini Aslı Bostancı’nın yaptığı, müziklerini ise Sarp Karaer, Kerem Bilgin ve Aslı Bostancı’nın hazırladığı ”Singing Stories on Speaking Mountain” performansları izlenebilecek.

Açılış gününün son etkinliği ise Dingo’nun Ahırı Kumpanyası’na ait, Ilgın Abeln’in yönettiği Galata sokaklarının kaotik, trajik, yer yer komik ve gerçeküstü ama İstanbul’u anlatan hikayelerden oluşan ”Çıkmaz Sokak” olacak.

Haber Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.