Mavi Sahne: 'Annemle Flamenko Dans Öğreniyorum!!!'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mavi Sahne Çayyolu’ndaki yeni mekanında, herkese Flamenkonun bulaşıcı coşkusunu yaşatmayı amaçlıyor. UNESCO tarafından ‘’Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası’’ listesine alınan Flamenko dansını, Mavi Sahne’de çocuklar da öğrenme fırsatı buluyor.

Flamenko eğitmeni – dansçı Kerime Kartaloğlu öncülüğünde verilen Flamenko dans kursunda, koordinasyon ve ritim odaklı çalışılıyor. Çocuklar Flamenko ritimlerini, ayak vuruşlarını, el – parmak – kol – beden hareketlerini ve bunların hepsini birlikte koordine etmeyi, eğlenerek öğreniyorlar.

Mavi Sahne’de Flamenko dans sayesinde çocuklar, vücutları ile bağlantı kurmayı, hareketlerle kendilerini ifade etmeyi, güven içinde öğreniyorlar. Bu şahane sanatla ritim duyguları artıyor… Eğlenceli ve öğretici bu kurs, herkes için, özellikle çocuklar için, özgüven sağlıyor, hareketler vücudun düzgün işleyişini artırıyor ve olağanüstü konsantrasyon becerileri sağlıyor.

Eğitmen Kerime Kartaloğlu ayrıca, Mavi Sahne’de bu sezon yeni bir uygulama başlatıyor. ‘’Annemle flamenko dans öğreniyorum’’ kursu… Özellikle 7 yaş ve üstü çocuklar ve annelerinin katılımını beklediklerini ifade eden Kartaloğlu, bu grupta annelerle çocukların, birlikte eğlenceli bir şekilde Flamenko öğrenmelerini, dans etmelerini amaçladıklarını söylüyor. ‘’Ve böylece anneler, çocuklarının ‘’öğrenme’’ süreçlerine de yakından tanıklık etmiş oluyor.’’ Diye belirtiyor.

Mavi Sahne’de kurslar Flamenko videolarıyla, film günleriyle, fiestalarla (Flamenko eğlenceleri) ve dans gösterileriyle destekleniyor. Sezon sonunda gerçekleşen Flamenko gösterilerinde giyilen rengarenk Flamenko kostümleri, ekstra eğlence ve heyecan katıyor eğitime…

Kurslar, yaş düzeyine göre, haftada 1 gün, 1 saat ya da haftada 1 gün, 1.5 saat yapılabiliyor; ayrıca pratik saatleri uygulanıyor. Seviyeler, başlangıç düzeyinden ileri düzeye doğru ilerliyor.

Mavi Sahne herkesi, UNESCO tarafından ‘’Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası’’ listesine alınan bu özel dansı tanımaya, öğrenmeye, dans etmeye ve yaşamaya davet ediyor. Ve bu amaçla 26 Kasım Pazartesi günü, saat 19.30’da bir ‘’Flamenko dans tanıtım gecesi’’ düzenliyor. Bu geceye konuk olanlar Flamenkonun eğlence içinde yapılışına, Mavi Sahne kursiyerlerinin kısa gösterisine, küçük Flamenko çalıştaylarına tanık olacaklar. Ayrıca etkinlik sırasında kayıt yaptıranlar, ücretlerini indirimli ödeyecekler.

Mavi Sahne Flamenko dans tanıtım gecesi:

Tarih: 26 Kasım 2012 Pazartesi

Saat: 19.30

Yer: Mavi Sahne Tel: 0312 241 02 33

https://www.facebook.com/events/436383043089077/

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.