'Sözler' Tiyatro Oyunu Anadolu'ya Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bediüzzaman Hazretleri’nin ‘Sözler’ isimli eserinden ilham alınarak hazırlanan ‘Sözler’ adlı tiyatro oyunu, Ankara’dan sonra şimdi de Tokat ve ilçelerinde sahneleniyor.
Hz. Mevlana’nın, ‘Ey Nefsim! Seni sen yapan benim, beni ben yapan sensin. Ya yola gel beraber gidelim ya da yoldan çekil ben Hakk’a gideyim’ dediği gibi insanın nefsi ile asırlardır devam eden mücadelesi, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin ‘Sözler’ adlı kitabında da anlatılıyor. Kitapta yer alan 5 misal, tiyatroya taşındı. Ankara’daki Antares Sanatevi’nde Genel Sanat Yönetmeni Vural Arısoy ve oyuncu Abdullah Beyaztaş’ın rol aldığı ‘Sözler’ 10 Kasım’da seyirci ile buluştu. Beğeni toplayan oyun talep üzerine diğer şehirlerde de sahnelenecek. İrem Özdemir’in senaryolaştırdığı ve yönettiği ‘Sözler’, Tokat’ın Turhal ve Niksar ilçelerinde gösterildi. Sözler, Tokat merkezde de seyirciyle buluşacak.
Bediüzzaman Said Nursi’nin hayat hikâyesi iki sinema filmine konu olmuştu. Şimdi ise eserlerinden ‘Sözler’ ilk kez tiyatro sahnesine taşındı. Sözler kitabında anlatılan misaller, Adem’in nefsi ile (Nefir) hesaplaşması konusuyla işleniyor. Oyunda Bediüzzaman’ın eserinde anlatılan hikayecikler animasyonla oyunun içine dahil edilmiş. CİHAN
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.