Cadı Ağacı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cadı Ağacı 18 Ocak Cuma günü, saat: 20:30’da Altkat Sanat’ta seyredilebilir. Koreografisini Erdem Gündüz’ün yaptığı gösteride Erdem Gündüz ve Su Güneş Mıhladız görev alıyor. 25 dakika süren bu dans gösterisinin; insan bedeninden esinle canlandırılan heykel formu ve şiirin kendisi asıl konudur. Sahnede, Heykelin Ustası A. Rodin’in yapıtlarından iki dansçının ne biçimde etkilendiği görülür. Eser aynı adı taşıyan Edip Cansever’in şiiri ile sahne üzeinde can bulurken, koreograf için dil, bir enstrümandan başka bir şey değildir. Ve bu enstrüman aracılıyla imgelem ve düşünceler dünyası arasındaki bağ kurulmaya çalışılır.
İnsanın en gerçek yerindeki ve anlatılmazlıktaki
bir yerden, anlatılmaya akan bir şeyim ben…
Bir açık pencerenin kenarında öylece oturuyorum
Cadı ağacına bakıyorum sessizce
Uzantıları ben kurulukta bir şey bu cadı ağacı…
Kuru gözler kuru şeyleri hiç göremezler
Düş içinde yaşayanlar, düş içindekileri…
***
Heykelin Ustadı A. rodin’in heykel figürleri dansa uyarlanarak bir izlek oluşturuldu. Bu izleği oluşturan alt katmanlarından biri şiir vasıtasıyla seyircinin beğenisine sunuldu. Belki de bu dans gösterisi, seyredene Edip Cansever’in şiirinde geçen “anlatılmazlıkta olan bir şeyi” deneyimletir.

Süre: 25′
Dansçılar: Erdem Gündüz, Su Güneş Mıhladız
Koreografi: Erdem Gündüz
Dramaturgi: Duygu Seda Tomru
Şiir:Edip Cansever
Müzik: yo-yo ma, alva noto, lir tiyatrosu, philip glass
Altkat Sanat gişesinden temin edebilirsiniz. Biletler: Tam:20 TL İndirimli:15 TL olarak satışa sunulmuştur. ve mybilet adrtesinden temin edilebilir.
Adres: Caferağa Mah. Moda Cad. no: 35 altkat sanat Kadıköy
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.