Diyarbakır'daki Tiyatro Şenliği'nde Kürtçe Hamlet

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır DT, bu hafta ”Kanlı Nigar” ile ”Oz Büyücüsü” oyunlarını tiyatroseverle buluşturacak, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kürtçe ”Hamlet” oyununu seyircisinin beğenisine sunacak
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) bu hafta ”Kanlı Nigar” ile ”Oz Büyücüsü” aldı oyunlarla seyircilerini selamlayacak.
DDT, geçen yıl büyük ilgiyle izlenen Sadık Şendil’in yazdığı, Volkan Özgömeç’in yönettiği ”Kanlı Nigar”ı, tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

DDT PERDE DİYECEK
Geleneksel Türk tiyatrosunun özelliklerini sahneye taşıyan ve erkeklerden çok çekmiş olan Kanlı Nigar’ın onlara tuzaklar kurarak zor durumlara düşürmesinin neşeli öyküsünün anlatıldığı oyunda, Ali Çelik, Uğur Çınar, Serkan Ekşioğlu, Duygu Gökhan, İrem Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Sevi Demirçivi, Kerem Corogil, Mustafa Turan ve Fatih Yurdakul rol alıyor.
Dekorunu, Sertel Çetinel’in, kostümlerini Gülümser Erigül’ün, koreografını Yener Turan, müziğini Cem İdiz’in, ışığını ise İzzettin Biçer’in hazırladığı eser bu akşam, yarın ve Cumartesi günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde izlenime sunulacak.

ÖZ BÜYÜCÜ OYUNU


DDT, pazar günü ise Özlem Saraç’ın, Frank Baum’dan uyarlayarak yazdığı, müzikleri Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü’ye, şarkı sözleri müzikalin yönetmeni Metin Arslan’a ait ”Oz Büyücüsü” adlı çocuk oyunuyla, minik seyircilerinin kalplerini bir kez daha fethedecek.
Kostüm tasarımı Esra Selah, dekor tasarımı Seyhan Kırca, ışığı İzzettin Biçer’e ait müzikalde Gonca Coşkun, Özden Gököz, Mümtaz Mengi, Fatih Yurdakul, Pelin Tozkoparan, Birce Birsel Çağlar, Kerem Corogil, Uğur Çınar ve Ozan Hafızoğlu rol alıyor. Pop-rock türündeki iki perdelik müzikalde, evinden uzaklaşan bir kız çocuğunun hayallerine kavuşması için Oz Büyücüsü’ne ulaşması anlatılıyor.
Oyun, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde sahnelenecek.

HAMLET GÖSTERİMDE


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Hollanda Rast Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Celil Toksöz’ün yönettiği, Kawa Nemir’in Kürtçeye uyarladığı İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in ”Hamlet” adlı oyununu 10, 11, 12 Ocak’ta Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu Sahnesi’nde seyircisiyle yeniden buluşturacak.
Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Elvan Koçer, Mesut Erenol, Emin Yalçınkaya, Serdar Geren, İsmail Oyur, Rojda, Gülseven Medar ve Ali Tekbaş’ın rol aldığı oyun, Diyarbakır’da bir aileyi canlandıran Leyla Batgi ve Vural Tantekin’in anlatıcılığında dile getiriliyor.
DiyarbakırSöz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.