İzmir Tiyatro Duayenini Ağırlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konak Belediyesi’nin vefa duygusuyla dolu etkinliği Ustaya Saygı bu ay da gerçek bir ustayı konuk ediyor. Türk tiyatrosunun duayenlerinden Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, Ustaya Saygı kuşağında İzmirlilerin karşısına çıkıyor.

Ülkesini bir bütün olarak gören ve Anadolu’nun hemen her köşesinde izi olan; sanatı yaygınlaştırmak için hem oyunculuğu hem yönetmenliğiyle insanların düşünce kapılarını açan Bozkurt Kuruç, yaşam yolculuğunu İzmirlilerle paylaşacak. Prof.Dr. Bozkurt Kuruç’un konuk olduğu Ustaya Saygı, 31 Ocak Perşembe saat 18.30’da Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleşecek.

PROF.DR. BOZKURT KURUÇ

1935 Ankara doğumlu devlet tiyatrosu sanatçısıdır. 1962-1965 yılları arasında İngiltere’de rejisörlük eğitimi almış, yüzden fazla tiyatro oyununda, oyuncu ve yönetmen olarak görev yapmıştır. 1987 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu müdürlüğüne, 1988 yılında Devlet Opera ve Balesi genel müdürlüğüne ve 1989 yılında da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanmıştır. 1998 yılına değin bu görevini sürdüren sanatçı 1999 yılında Chicago’da Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye adlı eserini Amerikalı tiyatro sanatçıları ile birlikte İngilizce olarak sahnelemiştir. Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın kuruluşuna da ön-ayak olan Kuruç, bir dönem Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğretim üyeliği görevinde de bulunmuştur.Emekli olmasına rağmen çeşitli televizyon dizilerinde oyunculuk ve seslendirme sanatçısı olarak görev almaya devam etmektedir. Usta sanatçı Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünde de ders vermektedir.

İHA

Haber3

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.