Alaattin Eraslan'a veda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

alaattin-eraslan-hayatini-kaybetti-4595856_8639_400Türk tiyatrosunun önde gelen özel tiyatrolarından AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun kurucularından Alaattin Eraslan, dün, uzun süredir yaşadığı sağlık problemleri sonucu İzmir’de hayatını kaybetti.

Eraslan’ın cenazesi, bugün saat 15.00’te, İzmir Sabancı Kültür Sarayı’nda yapılacak törenin ardından, Bornova Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

AYSA Organizasyon’u 1985 yılında; AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nu ise 2002 yılında, kardeşleri Necip Eraslan ve Sabahattin Eraslan’la birlikte kuran Alaattin Eraslan, ilk olarak Ankara Sanat Tiyatrosu’nun organizasyonlarını tüm Türkiye ’de yapmaya başladı. AYSA Organizasyon; İstanbulBelediyesi Şehir Tiyatroları, Kent Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi, Tiyatro İstanbul, Ortaoyuncular ve Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi Türkiye’nin birçok köklü tiyatro gruplarının turne organizasyonları gerçekleştirdi. ‘Rumeli Hisarı Tiyatroya Kavuşuyor’ konsepti ile Rumeli Hisarı’nda özel ve ödenekli tiyatroları bir araya getirdi. Kendi bünyesinde birçok oyunun prodüktörlüğünü de üstlenen AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu; son dönemde ‘Basit Bir Ev Kazası’, ‘Cam’, ‘Adalet, Sizsiniz’, ‘Kuçu Kuçu’ gibi oyunları seyirciyle buluşturdu.

Eraslan, geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar kapsamında ‘usulsüz evrak düzenleme’, ‘devleti zarar uğratma’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlamalarıyla tutuklanmış; davanın ikinci duruşmasında tutuklulukta geçirdiği süre ve sağlık sorunları gözönüne alınarak tahliyesi kararlaştırılmıştı.

Eraslan’ın ölümü tiyatro camiasında üzüntüyle karşılandı.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.