Gezi Parkı Oynamacası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2013_06_05_sirk_sanatcilarindan_gezi_parkina_destekMimesis Haber / Jonglörler Gezi Parkı için, yeşil bir Türkiye için, yenilenebilir enerji için, ırk, cinsiyet, inanç ayrımcılığının olmadığı bir gelecek için renkli kıyafetleri, aksesuarları, oyuncakları ve birbirinden ilgi çekici gösterileri ile 5.Haziran’da Galatasaray Meydanı’nda buluşarak Gazi parkına yürüdüler.

Katılımcıların kırmızı burun (boyayla da olabilir) ile katılmalarının istendiği çağrıda, ayrıca çevirebilenler için en az üç limon getirmeleri hatılatıldı. Bunlar yanında müzisyenler için müzik aletleri ve ses çıkaran herşey, kişisel jonglör malzemeleri ve kişisel aksesuarlar ile gündeme uygun tasarım kostümlerle katılım teşvik edildi.

Yürüyüşün sonunda aşağıdaki metin okundu:

“Bizler içinizdeki çocuğu temsil ediyoruz. Jonglörler, sirk sanatçıları, dansçılar, müzisyenler, ateş yutanlar, canbazlar yani sizi eğlendirmek için canını ortaya koyanlar.
Bu sefer ağaçları korumak için canlarını ortaya koyuyorlar. NEDEN?

Topraktan geldik toprağa gideceğiz diyen bir anlayışın toprağa, ağaçlara, canlılara bu kadar karşı olması düşünülebilir mi?
Bu değerleri korumak isteyenlere hem fiziksel hem manevi açıdan saldırmalarının bir açıklaması var mıdır?
Çapulcu, marjinal dediğiniz HALK eğer son kalan nefesini ranta teslim etmek istemiyorsa bu sese kulak vermeniz gerekmez mi?
Siz orada halka hizmet için bulunmuyor musunuz, o halde “biz kararımızı verdik, yapacağız” demeden önce o halka sormanız gerekmez miydi?

LÜTFEN RANTI DEĞİL, HALKI DÜŞÜNÜNÜZ.
İçinizdeki çocuğu nefrete teslim etmeyiniz.
Başından beri BARIŞÇIL eylemlerimizi sürdürüyoruz.
Ne acıdır ki halk kendi hükümetinin şiddetine karşı dayanışmak zorunda kalmıştır.
Biz sirk sanatçıları rengin, çeşitliliğin, birliğin, paylaşmanın simgesiyiz. En tehlikeli numaraları yaparken birbirimize tutarız, düşmeyelim diye birbirimize inanır birbirimizi koruruz.

Hepinize mesajımızdır:
Bizim renkliliğimiz size örnek olsun: din, dil, ırk, etnik vb. ayrımlar yapmayınız, yaptırmayınız. Ayrıştımaya kalkanlara en güzel cevap bu parkta dayanışan her kesimden olan HALKtır.
Bizim coşkumuz sizin coşkunuz olsun. Nefrete karşı neşenizi katın.
Bizim sevgimiz sizin sevginiz olsun.”

Gökhan Gökçen / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.