Bu Yıl En Çok Poyrazoğlu'nun Oyunu 'Asi Kuş' İzlendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

alipoyrazoglu659040571684[İlker Gezici’nin Sabah’ta yayınlanan haberini paylaşıyoruz.] Geride bıraktığımız 2012-2013 tiyatro sezonu, tiyatroseverler için bol alternatifli geçti. Klasik eserlerden modern güldürülere kadar her tarzda eserin sahnelendiği sezonu değerlendirmek de şart oldu tabii… İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun oyunlarıyla birlikte, belli başlı özel tiyatroların öne çıkan oyunlarının gişe rakamlarını araştırdım. Bu hafta rakamları paylaşacağım, önümüzdeki hafta ise sezonun en çok konuşulan olaylarına değineceğim. Önce sezonun galibi kim olmuş, hangi oyun, ne kadar izlenmiş ona bakalım..

İSTANBUL ŞEHİR TİYATROLARI: Şehir Tiyatroları, bu sezon tiyatroseverlere 53 farklı oyun sundu. 1998 kez perdelerini açan bu oyunları, toplamda 482 bin 75 kişi izledi. En çok sahnelenen eser; 99 temsille, ‘Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt’ adlı çocuk oyunu oldu. Şehir Tiyatroları’nın en çok izlenen oyunları ise ‘Şark Dişçisi’, ‘Doğum Günü Partisi’, ‘Vişne Bahçesi’ ve ‘İstanbul Efendisi’ oldu. Bu oyunları izleyenlerin sayısı 20-25 bin kişi arasında değişiyor.

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU: Devlet Tiyatrosu bu sezon; sekizi yeni olmak üzere 28 oyun sahneledi. Bu yıl yüzde 85 doluluk oranına sahip olan Devlet Tiyatrosu; bin 306 temsille, 333 bin 181 seyirciye ulaştı. Sezonun en çok tercih edilen oyunu ise 33 bin 340 kişi tarafından izlenen ‘Sidikli Kasabası Müzikali’ oldu. Üçüncü sezonunu bitiren oyunlardan ‘Profesyonel’ 20 bin 67, ‘Ölüleri Gömün’ 15 bin 202 seyirciye ulaşmayı başardı. Bu sezon sahnelenmeye başlayan ve aldığı ödüllerle dikkat çeken ‘Sessizlik’i ise 12 bin 218 kişi izledi.

SADRİ ALIŞIK TİYATROSU: ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘Küçük Adam Ne Oldu Sana?’, ‘Yatak Odası Diyalogları’, ‘Hiç’, ‘Sonbaharı Beklerken’, ‘Gün Eksilmesin Penceremden’ ve ‘Yanlışlıklar Komedyası’ olmak üzere yedi farklı oyunu sanatseverlerle buluşturdu. 150 kez perdelerini açan oyunlar; yaklaşık 60 bin izleyiciye ulaştı. Levent Ülgen ve Sedef Avcı’nın rol aldığı ‘Yatak Odası Diyalogları’; Mart’ta başlamasına rağmen yaklaşık 15 bin, Songül Öden’in performansıyla dikkat çeken ‘Küçük Adam Ne Oldu Sana?’ ise 20 bin izleyici tarafından izlendi.

OYUN ATÖLYESİ: Haluk Bilginer’in kurucusu olduğu Oyun Atölyesi’nde bu sezon üç oyun sahnelendi. Bilginer’in, Zerrin Tekindor’la başrolünü oynadığı ‘Antonius ile Kleopatra’, 80 kez perdelerini açtı. Oyunu, 28 bin 421 kişi seyretti. Yenilenen kadrosuyla dikkat çeken ‘Testosteron’ 57 kez sahnelendi; oyunu 9 bin 780 kişi izledi. Caner Cindoruk ve Ebru Özkan’ın rol aldığı ‘Pandaların Hikayesi’ 55 kez seyirciyle buluştu ve 5 bin 325 kişi tarafından izlendi. 192 kez perdelerini açan Oyun Atölyesi oyunları; toplamda 43 bin 526 kişi tarafından seyredildi.

TİYATROKARE: ‘Aşka 103 Adım’; 60 kez sahnelendi ve yaklaşık 15 bin kişiyle buluştu. Tiyatrokare’nin dört sezondur devam eden oyunu ‘Leyla’nın Evi’ ise bu sezon 50 kez oynandı ve 25 bin izleyiciye ulaştı. Oyun, dört sezonda 150 bin izleyiciyi geçti. Gösteri, Tiyatrokare’nin 250 bin izleyiciye ulaşan oyunu ‘Şen Makas’ı yakalayacak gibi görünüyor.

ALTIDAN SONRA TİYATRO: Sumru Yavrucuk’un başarılı performansıyla dikkat çeken ‘Kimsenin Ölmediği Günün Ertesiydi’, 55 kez perdelerini açtı. Oyun, 6 bin 265 kişi tarafından izlendi. Civan Canova’nın yazıp Ayşenil Şamlıoğlu’nun oynadığı ‘Evaristo’; 24 temsilde bin 145 izleyiciye ulaştı. ‘Gerçek Hayattan Alınmıştır’, ‘Öldün Duydun mu?’, ‘Katilcilik’, ‘OBEB’, ‘Bekleme Salonu’nun da arasında olduğu 17 farklı oyun; toplamda 12 bin 782 tiyatrosever tarafından izlendi.

İKİNCİKAT: Tiyatro bu sezon üçü yeni (‘Yalnızlar Kulübü’, ‘Disosya’, ‘Barselo’) olmak üzere altı oyunla seyirciyle buluştu. Sezon içerisinde 250 performans yapıldı. Oyunları yaklaşık 10 bin kişi izledi.

CRAFT TİYATRO: Bu sezon biri yeni olmak üzere dört oyun sahneye konuldu. Geçen sezondan devam eden ‘Uğrak Yeri’; 42 gösterimde toplamda bin 260 izleyiciye ulaştı. Gonca Vuslateri ve Bora Akkaş’ın oynadığı ‘Kabin 29’ bin 305 kişi tarafından izlendi. Topluluğun geçen sezondan devam eden oyunlarından ‘Kayıp’, 25 kez sahnelendi ve 750 kişi tarafından tercih edildi. ‘Kaset’ ise sekiz gösterim yaptı ve 240 kişi tarafından takip edildi.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.